30 000 rikki – suosituimmat artikkelit ja kiitokset lukijoille!

Blogissa pärähti 30 000:n raja rikki viime viikolla! Tuntui todella uskomattomalta, että niin moni on löytänyt postaukseni. Rajan rikkouduttua opiskelin vähän wordpressin tilastoja ja kaivoin blogin historian 10 luetuinta postausta esiin.

1. Ylivoimaisesti suosituin postaus on tammikuussa julkaistu multisport ja seikkailu-urheilukalenteri. Kyseistä julkaisua on luettu yli 5600 kertaa. Kokoan aina itselleni ylös kaikki mahdolliset kisat, ja vähän päällekin. Nyt päätin julkaista listan, silllä mitään yhtä tahoa, mistä tiedon helposti saisi, ei ole olemassa. Postaus siis vastasi selvästi tarpeeseen.

Tälläisissa maisemissa skinit joutuivat koetteelle joulun aikaan.
Tälläisissa maisemissa skinit joutuivat koetteelle joulun aikaan.

2. Toiseksi luetuin postaus on juttu skini-suksista. Paikallisesta urheiluliikkeestä sai nämä itseäkin kiehtoneet sukset kokeiluun, ja testilenkin myötä päätin sukset ostaa lenkkisuksiksi. Kokeilu kiinnosti yli 4000 muutakin, niin erikoisista kapuloista on kyse. Jatkojuttu skineistä ei puolestaan tavoittanut kuin 260 lukijaa, vaikka se tarjosi huomattavasti pidemmältä ajalta kokemuksia samoista suksista.

Näiden kahden jutun jälkeen lukijamäärät sitten pirstaloituvatkin useiden juttujen kesken.

3. Cooperintesti kiinnostaa aina, niin myös tällä kertaa. Olen juossut viimeisen vuoden aikana Cooperin kahdesti, ja kuvaillut molemmilla kerroilla, miten meni. Se suositumpi, lähes puolen tuhatta lukijaa kerännyt Cooper juostiin pitkänä perjantaina. Ensimmäinen kertani oli kuitenkin jo vuosi sitten syyskuussa, jolloin täysin ex tempore kävin kentällä kokeilemassa, meneekö yläasteaikainen ennätys rikki.

4. Crossfit tuli jäädäkseen osaksi harjoitteluani. Aluksi pidin sitä hyvänä kokeiluna, mutta vuodenvaihteen jälkeen totesin sen puskevan kuntoani uudelle tasolle. Kokeilukuukaudesta tehty juttu ei vielä säväyttänyt, alle puolen sataa lukijaa löysi sen. Tammikuinen syvällisempi postaus crossfitin ja kestävyysharjoittelun yhdistämisestä sen sijaan kiinnosti kymmenkertaisesti, sen kävi lukemassa noin 500 kiinnostunutta. Vielä toukokuussa hehkutin kolmannessa jutussa uusia oivalluksia ja kehitystä, mitä crossfit oli tarjonnut puolen vuoden säännöllisen treenin jälkeen.

CFssä

5. Kirjoittajasta on aina hyvä tietää. Osoittaa vain hyvää asennetta, että lähes 450 ihmistä on halunnut tarkistaa, kuka kumma näitä juttuja suoltaa tulemaan.

6. Fatbikeretki taianomaisessa maisemassa Ounasvaaralla oli ihana kokemus. Jätin yhtenä sunnuntainan sukset nurkkaan, ja kävin kokeilemassa fättäriä. Lunta oli paljon ja se oli pehmeää, joten mitään vauhdin hurmaa ei koettu, mutta selvästi paksupyörät kiinnostavat. Lukijoita myös lähes 450.

Winterwonderland ja fatbike.
Winterwonderland ja fatbike.

7. Jutut varusteista kiinnostavat aina. Seikkailu- ja multisport-varusteita ruotivaa juttua on luettu 320 kertaa. Yksi juttua aiheesta ei voi olla tyhjentävä, niin varusteorientoituneesta lajista on kyse. Olenkin kuvannut lisää omia varusteitani erityisessä varusteeni -osiossa, sekä vaatevalintoja Maloja-vaate jutussa. Myös käyttämistäni lisäravinteista olen tehnyt parikin postausta, ja arcticwarriorsin tuotteista löytyy oma sivunsakin. Kaikkia näitä on luettu vajaa 200 kertaa.

8. Kisaraportit ovat kestosuosikkeja. Varmasti blogini lukijoista moni on täältä pohjoisesta, ja siksi onkin selvää, että kisaraportit lähikisoista kiinnostavat. Vuoden 2015, osaltamme tulossotkuinen, Kärkkäisen kisa kiinnosti: sen raporttia on luettu yhteensä 330 kertaa.

Tänä vuonna Kärkkäisen kisassa sattui ja tapahtui jälleen. Sitäkin raporttia on luettu 250 kertaa.
Tänä vuonna Kärkkäisen kisassa sattui ja tapahtui jälleen. Sitäkin raporttia on luettu 250 kertaa.

9. Kisaraporttien listalla korkealle nousee yllättäen viimeisin, eli Kiinan kisan raportti. Kiina oli erilainen koemus itsellekin, hienoa tavata kunnolla lajin huippuja, ja puskea tosissaan hapoilla läpi chilipensaiden. Tätä luetaan edelleen, mutta nyt lukijoita on jo yli 300.

13754686_1085449941542116_1323316724979683836_n
Maisemat, maisemat, maisemat. Tässä Raidaranin maisemia.

10. Samaa jatkumoa on ollut raportti Raidaranista, lajin EM-kisoista viime heinäkuulta. Senkin on löytänyt tähän mennessä yli 300 kiinnostunutta.

Kymppisakin ulkopuolelta nostan omaksi suosikikseni reissuraportin maastopyöräilyvaelluksellta upeimmista maisemista. Pältsä-paras maastoista  Ruotsi-Norja -akselilta on ehkä niin paljon mielettömieä henkilökohtaisia muistoja, että juttu on yksi läheisimmistä itselleni. Upeita kuvia myös muille! Vastaavaa maastopyöräraportointia löytyy myös samanvuoden juhannukselta Levi-Ylläs MTB-reitiltä. Taisin ajaa viime vuonna paljon enemmän maastopyörällä, kun jutut käsittelevät enimmäkseen sitä?

Erittäin upeaa ja ainutlaatuista MTB-maastoa!
Erittäin upeaa ja ainutlaatuista MTB-maastoa!

Pitää koota joku kerta vielä lukulista muiden blogeista, joita seuraan.

 

 

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: