Energiaa seikkailukilpailuun – AREC 2017 ennakko

Energiaa seikkailukilpailuun – AREC 2017 ennakko

Venäjällä järjestettävä Red Fox Adventure Race starttaa jo ensi viikolla. Lähden Rovaniemeltä matkaan keskiviikkon aamuna, yhdessä joukkuekaverin kanssa. Tällä kertaa matkaamme kisapaikalle autolla, tavanomaisen lentämisen sijaan, mikä vaikuttaa helpottavasti pakkamiseen.

Ruokia ei siis tällä kerrtaa tarvitse ostaa paikanpäältä, vaan ne voi hankkia jo kotoa. Luvassa on siis tutumpia ruokia kuin yleensä on ollut. Kisan aikana ei myöskään tule olemaan niin kuuma, kuin parina edellisenä kertana Espanjassa.  Eli ruuat säilyvät hiukan paremmin. Aiemmilta vuosilta olen oppinut sen, että on varmempi hankkia vähän monenlaista, kuin perustaa koko ruokavalio yhdelle ja samalle. Niinpä mitään perustaa ostoksissani ei ollut, yritin lähinnä löytää sekä suolaista, että makeaa.

Ostokset näyttivät tältä.

Alkukisaan, kun vielä voi, eikä muuta ehdi syödä, varasi muutaman geelin, Arctic Warriors hunajaa ja Powerbarin geelikarkkeja. Kahta jälkimmäistä tulen syömään kisan loppupuolellakin, mutta geelejä en. Muuten kisaeväissä tulee olemaan erilaisia karkkeja, etenkin lakuja, joista pidän. Sukulakut ovat maistuneet oikeastaan aina. Kun kelit nyt antavat myöten, on mukana myös suklaata, sekä peruspatukoina, että raakasuklaana. Uutenea tuttavuutena ovat Cliff-keksit, erityisesti macadeia-valkosuklaa oli kokeiltaessa hyvää. Valmismuffinssit säilyvät hyvin, samoin tavalliset keksit. Suolaista naposteltavaa ovat sipsit ja suolapähkinät, mutta myös suolakeksit.

Reppuun lähtevät eväät pussitettuna.

Edellä luetellut eväät purin tarpeen mukaan paketeista ja jaoin pikkupusseihin. Ajatuksena minulla on pääsäänöitsesti, että yksi on aina tunnin annos. Sopivasti vedenpitävissä kertapaketeissa olleita en aukonut. Pusseja piti siis tulla noin yhtä paljon kuin kisatunteja olisi edessä. Se määrä on varmasti ylenpalttisesti. Aina on tullut takaisin ja paljon.

Seuraavaksi puuhastelin eväistä osuuspusseja. Käytännössä tein alkuosuuksille omat pussinsa ihan nimetysti, ja loput sitten muutaman tunnin pusseiksi. Nappaan aina huollosta mukaan sopivan pussin. Sen lisäksi tonikalaa ja oliiveja on tarkoitus ottaa reppuun ja syödä iltapalana Laatokalla.

Kokemuksen mukaan joku eväistä ei maistu ja jätän ne aina ottamatta mukaan. Tarjolla pitä kuitenkin olla, kun ei sitä ennakkoon tiedä, mikä maistuu ja mikä ei. Arctic Warriorsin hinaja shotit pelastivat menon muunmuassa viime kesänä Espanjassa. Se on niin ystävällistä mahalle, ja toimii hyvin veden ja suolan kanssa.

Huoltopaikoilla järjestäjä on varannut teetä ja kuumaa vettä. Kunnon ruuaksi itselleni lähtee mukaan nuudeleita ja pastaa kupissa, sekä pari vaellusruokapussia. Kaikki mallia, kaada vesi ja odota. Eväät täydentyvät vielä juomilla ja tuoreemmilla aineksilla matkalta ostettuna. Ainakin croissanteja, karjalanpiirakoita, banaania ja leipää on tarkoitus vielä hankkia. Urheilujuomaa en ota mukaan ollenkaan, mutta palautusjuomaa ja apteekista hankittuja Nutridrikkejä aion juoda huolloissa ja esimerkiksi melonnassa.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: