Energiashotti käytössä – hunaja lisäravinteena

Energiashotti käytössä – hunaja lisäravinteena

Viime keväänä pääsin Arctic Warriors sanansaattajaksi, sen jälkeen kun olin kokeillut tuotteita ja todennut haluavani käyttää niitä. Näin kohta vuoden päivät olen käyttänyt aktiivisesti lisäenergian lähteenä Energia hunajashotteja. Olen syönyt niitä kymmeniä viime kevään Espanjan kisasta lähtien.

Tässä kokemuksen myötä on syntynyt muutama vakituinen käyttötapa hunajashotille:

Välilä riennän suoraan crossfitistä hiihtämään, silloin tarvitaan lisäenergiaa, ja matkallekin hunajaa varalta.
Välillä riennän suoraan crossfitistä hiihtämään, silloin tarvitaan lisäenergiaa, ja matkallekin hunajaa varalta.

Ennen treeniä
Otan energiashotin todelliseen tarpeeseen ennen aamutreenejä. Vakioviikkooni kuuluu pari crossfit treeniä klo 6:30 aamulla, ja lauantaisin lähden pitkälle hiihtolenkille klo 9. Olen huono syömään aamupalaa, enkä missään nimessä edes yritä syödä sitä ennen aamu kuuden treeniä. Syön banaanin, tai smoothien. Otan noina aamuina lisäksi Energia hunajashotin.

Perheen nuori telinevoimistelija pitää myös hunajashotteja mukana treenikassissa vara- ja lisä energiana. Suoraan koulusta treeneihin rientävälle se on hyvä lisä tavallisten eväiden päälle.  Se säilyy hyvin, ja niitä on helppo pitää varalla treenikassin taskussa useampiakin. Pitkinä kisapäivinäkin shotit ovat sopiva apu omia suorituksia odotellessa.

AWladulla

Lenkillä
Hunajashotti mahtuu hyvin taskuun tai juomapullovyöhön. Pidemmillä hiihtolenkeillä syön usein yhden geelin. Se piristää välittömästi menoa, sillä hunajaa voi makustella jo suussa rauhassa. Toisin kuin geelejä, jotka maistuvat niin pahalta, että ne on pakko nielaista heti. Hunaja ei myöskään jäädy.

Shottijuoma valmistumassa.
Shottijuoma valmistumassa.

Kilpailuissa
Pidemmissä seikkailukilpailuissa olen syönyt kymmeniä hunajashotteja. Pelkästään niillä ei seikkailukisaa pärjää, mutta ne ovat maistuneet huonoillakin hetkillä paremmin kuin geelit. Pitkiin kisoihin shotit eivät vaadi mitään valmisteluja, lataa vain tarpeeksi pakkauksia reppuun ja vaihtotavaroihin. Viime kevään Espanjan AR world series -kisan jälkeen kirjoitin kokemuksia mm. kisan aikaisista syömisistä.

Polkujuoksukisoissa ja lyhyemmissä seikkailukisoissa tymäkkä neste on helpompi tapa nauttia energiaa. Teen tästä nesteestä vahvaa, käytän sitä ikään kuin juotavana geelinä. Janojuoma on sitten erikseen.

Hunajashotista voi tehdä myös urheilujuomaa. Katso alla olevasta linkistä ohjeet siihen.

Video, miten valmistat hunajashotista luonnollista urheilujuomaa.

teenlaitto02Vaelluksilla
Vaelluksilla, erityisesti talvella, tarvitaan nestettä. Lumesta sulatettu vesi on kuitenkin aina vähän huonon makuista raikkaaseen puroveteen verrattuna. Makua pystyy parantamaan helposti liuottamalla lämpöiseen veteen hunajashotteja.Sitten neste vaan pulloon, ja janojuoma päiväksi on valmis.

Energia hunajashotti on ylipäänsä todella hyvä ja helppo lisätä kuumiin juomiin energiaa antamaan. Erityisesti kun pakettia lämmitää kuumassa nesteessä, hunaja valuu helposti ulos.

Teenlaitto01
Oma lempijuomani on earl grey -tee, ja siihen ei mikään sovi paremmin kuin hunajashotti!

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: