Kisaviimeistelyt – Czech Adventure race viikon kuluttua

Kisaviimeistelyt – Czech Adventure race viikon kuluttua

Alkamassa on viimeinen viikko Tsekin Euro sarjan kilpailua, Czech Adventure race -koitosta. Viimeinen viikko tulee olemaan selvästi palautteleva ja herkistelevä, kaikki tärkeät harjoitukset on jo tehty. Ajatuksena on jo, että kokonaiskuormitus ei nousisi liian kovaksi. Kilpailun starttiin on tulevana tiistaina viikko.

Takana on juoksupainotteinen alkukuu. Viron kilpailun jälkeen harjoittelun runko on ollut seuraava:
– kevyitä juoksulenkkejä
– 2 voimaharjoitusta (Crossfit) viikossa
– rullaluistelua ja yksi pyörälenkki
– toisen viikon lopussa kovempi mäkivetotreeni juosten.
– pilates
Molempina viikkoina reilu 10 tuntia treeniä, pääosion pk-harjoittelua

Nyt loppuneella viikolla treeniä kertyi noin 12 tuntia.
– kaksi melonta kertaa, yhteensä 2,5 tuntia
– kaksi voimaharjoitusta, molemmat kehonpainolla, yhteensä kaksi tuntia.
– Yksi vk-harjoitus juosten, vetoja urheilukentällä
– yksi pitkä pyöräillen, yhteensä noin 5 tuntia
– pilatestunti
Pari kovempaa harjoitusta siis, pitkä ja mk-vedot, muuten kevyttä.

Rovaniemellä on ollut vielä keäsisiä päiviä, paljon lämpimämpiä nyt koulun alun jälkeen, kuin mitä kesäloman alussa kesäkuussa. Ounasjoella vesi on ollut nyt alhaalla, vaikka oli pitkään ennätys korkealla.

Viimeinen viikko ennen kilpailua on kevyt, ja toki rikkonainenkin niin pakkaamisen kuin matkustamisenkin vuoksi. Sillä viikolla on vielä tarkoitus meloa ja tehdä reippaita juoksuvetoja ja ajella vähän pyörällä.  Myös pari napakkaa crossfit harjoitusta on kalenteroituna. Perusajatus on, että intensiteetti säilyy, mutta kesto ja määrä lyhenevät selvästi. Ja lepopäiviäkin on ainakin pari. Pakolla ei tarvitse kuitenkaan enää tehdä mitään.  Tärkeintä on palautuminen. Kaikki treenit on jo tehty, mitään ei sillä saralla ole enää tehtävissä. Suorituskykyä vähän vain viritellään.

Läpi kesän olen känyt noin kerran viikossa pilatestunnilla, ja se on ollut todella hyvä. Erityisesti juoksuasento ja hamstring-kuntoutus ovat hyötyneet siitä paljon. Olen myös pystynyt nyt venyttelemään säännöllisesti kunnolla, kun takareidet eivät enää vihoittele. Jalkojen vaivat ovat olleet poissa sen jälkeen, kun sain yllätyksenä ilmestyneen akillesjänteen tulehduksen hoidettua. Eli tuntemukset kilpailuun lähdettäessä ovat hyviä. Ja kuntokin on parasta, mitä tähän asti on ollut. Toiveikkain mielein siis kilpailuun, mahtavaa päästä kisaamaan kunnolla!

 

 

 

 

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: