Lomatunnelmia ja motivoitumista levon jälkeen

Summer Challengen jälkeen jalat tuntuivat pitkään raskailta. Kisa itsessään ei ollut rankkaa, mutta jalkojen väsymys pääsi kerääntymään Raid Gallaecian jäljiltä tasaisen kilpailemisen myötä. Vaikka kisoja ei ollut paljon, olivat ne kohtuu pitkiä (Levi24 ja Kärkkäinen Challenge) Esimerkiksi voimaharjoittelu ei ole onnistunut kunnolla koko kesänä. Aina voimatreenin  jälkeen menee päiviä jalat tönkössä. Muutenkaan harjoittelu ei ole jotenkin päässyt omiin uomiinsa. Ilman muuta kesälajien harrastajat tehdään talvella, mutta on se kuitenkin vielä kivempi harjoitella maastopyöräilyä kesällä, melonnasta puhumattakaan.

Kuresaaren linnaa on hienon näköinen ja sen ympärillä oleva puisto soveltuu hyvin juoksemiseen. Rantaviivaa Saarenmaalta löytyy kyllä.
Kuresaaren linna on hienon näköinen ja sen ympärillä oleva puisto soveltuu hyvin juoksemiseen. Rantaviivaa Saarenmaalta löytyy kyllä.

Loma ja sen tuomat kiireet ja perhereissu tulikin tavallaan sopivaan väliin. harmittavasti harjoittelu jäi vähille, mutta toisaalta jalat tuntuvat paremmin palautuneilta. Lomallakin pääsin muutaman lenkin heittämään, lähinnä puistojuoksua Virossa meren äärellä. Juoksu on kyllä ylivoimaisen helppo lomalaji!

WP_20150728_010
Puisto on itselle eksoottinen, mutta oikein mukava juoksupaikka.

Loman jälkeen on ollut taas rytmi hakusessa. Vaikka koko kesän on ollut milloin palautumista, milloin kisaamista, joutuu loman jälkeen kokoamaan viikot uudelleen kasaan. Tällä kertaa uusi tavoite tulee eteen hieman yllättäen: olin lähes unohtanut, että siirsin viime vuonna rasitusmurtuma epäilyn vuoksi Pyhä tunturimaratonin osallistumisoikeuden seuraavalle vuodelle. No, vuosi meni ja totuuden hetki on jo viikon päästä. Hyvin pienellä valmistautumisella ollaan liikkeellä, mutta aion tarttua kuitenkin haasteeseen ja lähteä tavoittelemaan reitillä läpipääsyä ja ehjää juoksua. Edellinen juoksustartti taitaakin olla 20 vuoden takaa radalta. Saa nähdä, miten käy, kun maratonin jälkeen ei tarvitsekaan lähetä pyöräilemään tai melomaan.

WP_20150723_001
En omista piikkareita, enkä oikeastaan mitään kentälle soveltuvia kenkiä. Jotain vähän kevyempiä polkujuoksutossuja sentään löytyy.

Sen verran ehdin juoksumielessä radalle, että tein kesän ensimmäisen treenin siellä. 400 metrin vedot hölkkäpalautuksin olivat niin ikään tälle kesälle ensimmäiset laatujaan. Valitettavasti ajat ovat vain huonontuneet tuosta 20 vuoden takaisesta. Onneksi kestävyyttä on tullut lisää.

Hölkkäpalautukset eivät untuneet pahoilta, mutta nousujohteiset 400 metrin vedot piti tietysti lopussa yrittää juosta lujaa.
Hölkkäpalautukset eivät tuntuneet pahoilta, mutta nousujohteiset 400 metrin vedot piti tietysti lopussa yrittää juosta lujaa.

Parastahan seikkailu-urheilussa on, kun lajia voi vaihtaa tiheästi. Tässä on taas motivaation lähde. Kun kyllästyttää lähteä juoksemaan, voi mennä pyöräilemään. Melonnan sijaan voi pukea rullaluistimet tai lähteä salille.

Ounasjoki on iltasella rauhan tyyssija.
Ounasjoki on iltasella rauhan tyyssija.

Tykästyin hunajashotteihin kevään kokeilujen myötä niin, että niistä on tullut pysyvä osa lisäravinne palettiani. Saan kunnian olla yksi lappilaisten energia- ja luontaistuotteiden sanasaattajista ja kokemusten jakajista. Hunajashotti tuo  #vipinäätossuihin myös viikon päästä Pyhällä.

 

 

 

 

 

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: