Mikä joukkue onnistuu Geopark Challengessä?

Mikä joukkue onnistuu Geopark Challengessä?

Rokua Geopark Challenge 2021 kon julistautunut erittäin vaativaksi ja kovaksi kisaksi. 24 tunnin kisat ovat toki aina vaativia. Mutta äkkiseltään Rokua ei ole esimerkiksi erityisen mäkinen, mikä tekisi kisasta tavallista vaativamman.

Kilpailun ratamestari Seppo Mäkinen on kertonut vaativuuden tulevan vaativasta suunnistuksesta, pitkistä osuuksista ja maaston teknisyydestä. Nämä keinot ovat vuorien ohella tuttuja kansainvälistenkin seikkailukisojen vaativuustekijöitä. Kun reitti viedään viidakkoon tai suolle, ja suunnistus on vaikeata, alkaa eroja syntyä.


Mikä ratkaisee Rokua Geopark Challengessä?

”Kilpailun vaativin asia on eteenpäinvievä ja päättäväinen toiminta epämukavuusalueella”, kommentoi Seppo, kun kysyin häneltä kilpailun luonteesta nyt reitin ollessa jo täysin valmis. Seikkailu-urheilulle tyypilliseen tapaan Seppo nostaa esille sinnikkään etenemisen. ”Juuri kun kaikki sujuu, huomaat olevasi vaikeuksissa ja juuri kun tuntuu, että vaikeudet eivät lopu, huomaat etenemisen taas kulkevan.”

Ratkaisun paikoiksi tässä kisassa ratamestari nostaa vaikeat suunnistusvälit ja etenkin pitkät välit pimeällä. Ihminen on aamuyöllä heikoimmillaan, eikö näin. Seikkailu-urheilu on varustelaji ja taktiikka laji. Varusteita on paljon yksittäiseen lajiin verrattuna. Ja niitä pitää osata käyttää ja hyödyntää. Usein tässä on apuna kokemus ja taktinen osaaminen. Kisoissa on usein etua, kun yrittää päästä mahdollisimman vähällä. Ehkä vanha sanonta, tyhmä paljon työtä tekee, viisas pääsee vähemmällä – toimii hyvin seikkailukisoissa taktisena ohjenuorana.

”Ei kannata odottaa, että standardeilla ratkaisuilla tehdään parhaat tulokset kaikilka osuuksilla”, kommentoi Seppo kisan ratkaisunpaikkaa kysyttäessä.

Lue lisää: Varusteet Geopark Challengeen >>>


Ennakkoasetelmat -joukkueet

Kilpailussa on kova kattaus. Osallistujista löytyy todella kokeneita joukkueita ja seikkailu-urheilijoita. Lisäksi mukana on kovakuntoisia muiden lajien urheilijoita, joille tämä kilpailu on ensimmäinen seikkailukisa. Ulkomaista väriä tulee matkustusrajoitusten puitteissa virosta.

Virolaiset ovatkin ennakkoon kovia. Seiklushunt-joukkueiden jäsenet ovat kisanneet usein myös ulkomailla, erityisesti seikkailu-urheilun euro-sarjassa. Kotimaisista joukkueista ulkomaillakin menestyneitä, ovat Team Reisi -joukkueen jäsenet. Kovia menijöitä on varmasti myös Non Stopin joukkueessa ja 1Lifen tiimisssä.

Me muodostamme Arctic Circle Adventuren tiimin Juhan kanssa. Tavoitteena on tehdä ehjä suoritus, johon voi olla tyytyväinen. Seikkailukisoissa tämä on varsin hyvä tavoite jo siinäkin mielessä, että niin moni asia voi mennä pieleen. Jos pystyy läpäisemään reitin ilman suurempia suunnistusvirheitä, ja vielä taktisesti hyvin, voi olla todella tyytyväinen.

Reitti tulee vaatimaan sinnikkyyttä ja surkeuden sietoa, kuten aina vuorokauden kisat. Pitää jaksaa pysyä kisassa ja kisatunnelmissa läpi yön. Meidän joukkueen vahvuudet tulevat varmasti esille kisan jo edetessä pidemmälle. Hyvävoimaisena oleminen vielä aamuyöllä vaatii aloittamista riittävän rauhallisella tahdilla kisan alussa.


Miten kisaa voi seurata

Geopark Challenge on panostanut kilpailun seurantaan. Kilpailun seurantaan on rakennettu oma alusta, millä pyritään tuomaan kisanaikana reitinvalintoja ja kisatilanteita reaaliaikaisesti kotisohville. Seurannan lisäksi kilpailusta tulee myös tallenne.

Linkki kilpailun seurantaan tulee tänne >>>


Vastaa