Pääsiäinen meni pipariksi

Pääsiäisenä piti mennä vaeltamaan tunturiin, ottaa muikeita nousumetrejä Ruotsin Ahkalla, ja huikeita kuvia kännykkäkameralla.

VanhaAkka
Vaelluksella Akalla keväällä 2012.

Perheeseen iskenyt kuumetauti veti maton alta ja muutti suunnitelmat täysin. Siinä missä osa pääsiäisen riemuista koettiin Lapin keskussairaalassa, piti lopulle ajalle keksiä jotain järkevää ja treeniä edistävää ajanvietettä. Eli hiihtoa. Olosuhde Rovaniemellä on edelleen ihanteellisin juuri hiihtoon, muissa lajeissa on enemmän tai vähemmän rospuuttokeli.

Torstaina ja perjantaina hiihtelin lähiladuilla. Keli oli upea, torstaina suorastaan lentävä.

Lähiladut vievät suoraan Rovaniemen kuuluisimman henkilön pihapiiriin.
Lähiladut vievät suoraan Rovaniemen kuuluisimman henkilön pihapiiriin.
Lunta on edelleen reippaasti, kuntolaatikot hipovat maata.
Lunta on edelleen reippaasti, kuntolaatikot hipovat maata.

Lauantaina kävin hyvässä seurassa verestämässä Napapiirin hiihdon muistoja kiertämällä Jokkavaaran ladun. Keli oli jo hiukkasen raskaampi, sillä yöllä oli ollut vain hienokseltaan pakkasta. Sunnuntaina pääsiäinen räjäytti kuitenkin pankin. Suuntasimme aurinkoiseen Tornionjokilaaksoon ja Pellon laduille. Aurinko paistoi niin upeasti, kuin vain Lapin hangilla pääsiäisenä voi paistaa.

Hiihtäjä
Pellon laturetkestä on vaikea löytää pahaa sanottavaa. No, jos mahdollista, niin oli aika kuuma.

Kelien puolesta pääsiäinen sitten loppuikin viikon vaihteeseen. Toinen pääsiäispäivä oli suttuinen ja märkä. Kävin edelleen hyvissä olosuhteissa lähiladulla hiihtolenkin, mutta täydensin sitä juoksemalla.

Iltasella tein varsinaisen treenin, rentojen hiihtelyjen vastapainoksi otin napakoita mäkivetoja lähimäessä. Häkinvaaran viimeinen rykäisy Kammille oli juuri sopiva, alle minuutin veto rennosti juosten. Tein kymmenen vetoa, palautuksena hölkkä alas.

Kammin mäki on sopivan jyrkkä, mutta silti juostava. Pituus on ihanteellinen lyhyisiin ja reippaisiin vetoihin.
Kammin mäki on sopivan jyrkkä, mutta silti juostava. Pituus on ihanteellinen lyhyisiin ja reippaisiin vetoihin.

Olin aivan tyytyväinen treenipäivään ja toisaalta koko pääsiäiseen, vaikka odotettu vaellus jäikin nyt välistä. Saldona oli reilut 120 km hiihtoa ja pari hyvää juoksulenkkiä päälle arjen haasteista huolimatta. Ennen kaikkea treenit olivat laadukkaita ja niillä oli jokaisella jokin tarkoitus ja tavoite. Tämä on ollut pyrkimyksenä talven aikana kaikessa tekemisessä, laatua ja suunnitelmallisuutta ennen kaikkea, ja tyhjä haahuilu pois.

Yritän päästä käymään vapun tienoilla vielä Lyngenissä, jotta saan muutamia kunnon mäkinousuja ja mielenvirkistystä tähän kevääseen. Mutta kuten kuvista näkyy, vielä ei ole polkujuoksun, maastopyöräilyn saatikka melonnan aika  Rovaniemellä.

Meneillään ovat pari kolme viimeistä tiukkaa harjoitusviikkoa ennen löysäilyä. Ohjelmassa on heti tulevana viikonloppuna kovempi treeni, sillä tarkoituksena on hiihtää Karran Huikonen, Lapponian päättävä etappi. Pari viikkoa eteenpäin suuntaakin tiimin yhteiselle treenileirille Tallinnaan. Viikonloppuun kuuluu melontaa ja Ace Xdream osakilpailu yhdessä tiiminjäsenten kanssa. Tuon jälkeen alkaakin herkistely kohti Espanjan kilpailua.

0 vastausta artikkeliin “Pääsiäinen meni pipariksi

  1. Hyvä oli Pellossa pääsiäisenä hiihdellä. Ladut oli hyvässä kunnossa. Pari kertaa Salmilompolossa kävin.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: