Pääsinpäs melomaan – Kemijoella ei vielä tulvaa

Sunnuntainen räntäsade tuntui hyvältä hetkeltä aloittaa melontakesä Rovaniemellä. Halusin käydä edes kerran vielä melomassa ennen ARWS-kisaa. Melontavaja on vielä varsin tiukassa jäässä olevan Ounasjoen rantamilla, mutta Kemijoki on Rovaniemen kohdalta jo hyvin auki. Suuntasinkin yläjuoksulle sen verran, että matkaa tuli sopivasti kaupunkiin.

Rannalla

Joki ei vielä virrannut vuolaana, vaan oli ennemminkin laiskan oloinen. Vastatuuli ja vaakaan puskeva räntäsade tekivät melonnasta hyvinkin talvisen. Pari kolahdusta lipuviin jäihin ja pinnan alla oleviin kiviin, sai jälleen toteamaan, että ennen juhannusta on kuivapuku pakko.

WP_20150503_005

Vastatuulen tauottua taittui matka huomattavasti reippaammin. Saarenkylän kohdalla taustalla hohti Ounasvaara eeppisenä. Ei tarvitse harrastajan lähteä Lyngeniin, myös Rovaniemellä voi saman päivän aikana meloa ja lasketella!

Lyngenimäistä harrastamista Rovaniemen keskustan tuntumassa
Lyngenimäistä harrastamista Rovaniemen keskustan tuntumassa

Paikallisen melontaseuran väki on korkannut koskikauden ja varmasti jokunen retkimelojakin on käynyt jo hakemassa tuntumaa joella. Seuran sivuilta löytyy myös oikeita turvallisuusohjeita melontaa ajatellen.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: