Seikkailukilpailuun Puolaan – ennakkotunnelmia

Seikkailukilpailuun Puolaan – ennakkotunnelmia

Koko kevään odotettu, itselleni ensimäinen kesän pitkä, kansainvälinen kisa, alkaa keskiviiikkona. Adventure trophy on yksi Euro-sarjan osakilpailu, Kisakeskus ja maali ovat Krakovassa, ja lähtö ilmeisesti Zakopanen liepeillä.

Kilpailu vaikuttaisi ennakkotietojen perusteella muistuttavan viime syksyistä Tsekin kisaa. Lajeina ovat tälläkin kertaa maastopyöräily, juoksu ja suunnistus, melonta sekä rullaluistelu. Lisäksi 5köysitehtäviä on tiedossa, mukaan on otettu laskeutumiseen soveltuvat varusteet ja valmius varmistaa itse.

Meidän joukkue kilpailuun on Multisport.fi, jonka muodostavat allekirjoittaneen lisäksi kevääläl Etelä-Afrikassa menestyksekkäästi kisannut Heiti, uusi kisakaveri Hannu Oja ja syksyn Tsekki-tiimistä tuttu Juha Prittinen. Joukkue on iskukykyinen, ja erityisesti suunnistusvoimaa löytyy.

Järjestäjä on julkaissut nykyisen tavan mukaan kisan osuudet pari viikkoa sitten. Sen verran on tiedossa, että ensimäinen trekki-osuus on Tatravuorilla. Yhteensä kisalle tulee mittaa 410 kilometria yhteen putkeen paahtamista. Kilpailu strattaa torstai aamuna, keskiviikko illan lyyen prologin tulosten järjestyksessä. Maalissa voittaja on järjestäjän mukaan 50-55 tuntia myöhemmin, eli lauantaina aamupäivällä. Lajeista järjestäjä pitää maastopyöräilyä yhtenä ratkaisuosuutena. Sitä on noin 250 kilometria, juoksua on lähes 100 kilometria, melontaa ja sullaluistelua sitten loput. reilut 30 kilometria kumpaakin.

Olemme hahmotelleet tämän perusteella exceliin aikataulun, kuinka paljon mikäkin osuus kestää, ja missä vaiheessa kello on minkäkin verran. Näyttäisi, että ensimmäinen yö sattuisi melontaan ja toinen yö loppupään trekkiin. Aikataulut ovat kuitenkin vain arvioita, maasto ja keli lopulta määrittävät, minkä verran eteneminen vie aikaa. Esimerkiksi viime syksynä Tsekeissä kisa venyi paljon järjestäjän arvioimaa pidemmäksi kylmän vesisadekelin vuoksi.

Sää voi nousta tälläkin kertaa yhdeksi isostikin vaikuttavaksi tekijäksi. Kisan ajaksi on luvattu laajasti sateitaja melkoisen viileää ainakin lähtöpaikalle vuorille. Toki kylmä sää ei vaikuta alussa niin paljon kuin lopussa, mutta mukana on kunnon kuoritakki ja avaruuslakana jälleen purkuvalmiina.Myös suunnistus voi olla ratkaisevassa roolissa, sillä erityisesti loppupään trekkien ja maastoyöräily osuuksien järjestäjä kuvailee olevan haastavia suunnistukselta, sekä teknisiä alustalta.

Joukkue matkustaa kisapaikalle tiistaina. Viikonloppu on pakattu ja levätty. Paikanpäältä ostetaan vielä ruokaa ja pakataan huoltokassit. Useamman huoltokassin systeemi vaati hiukan tarkkuutta, mihin laitetaan lenkkareita ja mihin pyöäilykamoja ja niin edelleen. Huomiota kiinnitämme nukkumistaktiikkaan, ajoissa pitää nukkua ja tarpeeksi. Jo ensimmäisenä yönä, jos vain siihen aukeaa hyvä mahdollisuus. Nukkumalla harvemmin kisoja hävitään, mutta liian vähän nukkumalla kyllä.

Samaa virhettä kuin Espanjassa pari vuotta sitten ei kannata tehdä. Silloin passailimme liikaa alussa, vaikka reitti helpottui hurjasti loppua kohti. Sieläkin alussa oli vuoriosuudet, ja maaliin sitten käytännössä lasketeltiin alas kaupunkiin. Alussa pitää siis reippaasti lähteä liikkeelle.

Kisavastus on kova, mukana on joukkueita Puolasta, Hollannista, Espanjasta, Virosta ja Ukrainasta. Erityisesti Viron joukkueet tiedetään ennakkoon kovatasoisiksi, mutta varamasti myös muissa joukkueissa on kovia kisaajia. Lajille tyypillisesti kun joukkueiden nimet voivat vaihdella.

Zakopane

Odotukset ova korkealla, on todella hienoa päästä parin vuoden tauon jälkeen kisaamaan vuorille. En ole myöskään aiemmin käynyt Puolassa, enkä Tatravuorilla.

Kilpailusta tulee GPS-seurantalinkki järjestäjän sivuille, tai järjestäjän facebookiin.

Sleep Monsters – seikkailu-urheilumedian ennakkojuttu tulevasta kisasta.

 

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: