Toteutuuko NUTS Pallas reissu?

Toteutuuko NUTS Pallas reissu?

Enää olisi neljä päivää NUTS Pallas -juoksuun. Jotain muuta kuin kotipolut, ja kuulemani mukaan ilmiömäinen tapahtumatunnelma, jota en ole vielä kyseisissä pippaloissa kokenut. Mutta, edessä on näitä ongelmia, tai positiivisemmin ajateltuna, haasteita.

Red fox Adventure Race, vajaan 70 tunnin rykäisy tulehdutti oikean jalan akillesjänteeni. Sen parantelussa tuhraantui kolme vikkoa täysin juoksematta, joista viimeisellä pystyin pyöräilemään. Käytännössä olen siis päässyt vasta viikon verran juoksemaan, ja neljän päivän kuluttua pitäisi päästellä Pallaksen kivikoissa.

Yöllistä matkanteko vuonna 2007 juhannusaattona Palla-Hetta-Pallas -juoksussa. Kuvaaja Ari Linkolehto.

Uskon selviäväni Pallaksesta hyvin, jos seuraamuksista ei tarvitse välittää. Juoksusta kahden viikon kuluttua on kuitenkin 12 tunnin seikkailukisa XDream Virossa. Viron kisaa seuraa täysipainoinen parin viikon harjoittelujakso, kunnes onkin aika kevennellä AR Euro -sarjan seikkailu kilpailuun Tsekissä elo-syyskuun vaihteessa. Näihin suunnitelmiin uusiutunut akillesjänteen tulehdus tai jonkin muu vamma ei kuulu.

Oli aikaa poseeratakin. Kuvaaja Ari Linkolehto

Viimeisen viikon olenkin puntaroinut, tunnustellut, pohtinut ja vaihdellut mielipidettäni juoksun suhteen. Lenkkejä on takana alle 10, näistä pisin on 12 kilometria. Ja kun huomioi vielä tosiasian, että juoksua ylipäänsä on alla vähän, ei olo ole kovinkaan luottavainen. Lisäksi pitkä lepuuttelu söi tärkeitä treeniviikkoja, tarvitsisin nyt ihan pk-treenitunteja alle, perusharjoittelua, ei kisaamista, matkustelua ja niistä seuraavia palautteluja.

Toisaalta, olin tämän paikan saadessani aivan ikionnellinen mahdollisuudesta osallistua NUTS-tapahtumaan. Olen odottanut tätä juoksua koko kevään, ja tälläkin hetkellä haluaisin kovasti juoksemaan. Sain paikan lahjaksi netissä, ja tunnen senkin vuoksi vastuuta, että paikka on käytettävä, en halua pettää lahjan antajaa! ja kuitenkin, se on vain 55 kilometria, ei sen pitäisi mitään ihmeellistä ehtiä tehdä.

Pyhä tunturimaraton vuonna 2015 oli hyvä kokemus, eikä rasittanut mitenkääne rityisen paljon, Treenipäiväkirjan mukaan olin kisannut jo parin viikon päästä noin 12 tunin seikkailukisan hyvällä menestyksellä.

Yksi vaihtoehto oli yrittää vielä vaihtaa paikka Ylläksen 30 kilometrin rykäisyyn perjantaille. Matka olisi sen verran lyhyempi, että akilles voisi kestää sen paremmin. Luultavasti päätös lähdöstä ja ehkkä matkastakin jää ihan viime tinkaan.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: