Vuoden 2015 treenit

Vuoden 2015 treenit
Alkutalvi vei upeiden maisemien äärelle. Maisemat ovat kyllä treenaamisessa parasta!
Alkutalvi vei upeiden maisemien äärelle. Maisemat ovat kyllä treenaamisessa parasta! Tässä Rovaniemeltä maisemia Häkinvaarasta.

Hehkutin viime vuoden alussa tämän juuri loppuneen vuoden olevan paras treenivuoteni. Näin saattoi ollakin. Ehkä parina vuonna ennen perheen perustamista harjoittelin enemmän, mutta silloin laatu ei ollut tätä luokkaa. Seuraan treenejäni tarkemmin kauden mukaan eli 1.10. – 30.9. välisellä jaksolla, mutta harjoituspäiväkirjanani käyttämästä Attackpointista saa helposti tilastoja myös vuosittain.

WP_20150822_043
Maastopyöräily Saariselällä elokussa oli mahtavaa. Reitit ovat jo tutut, mutta edelleen jäi alueelta kivoja paikkoja ajamatta.

Viime vuodesta tuli hyvä säännöllisen treenin vuosi. Mitään pitkiä treeniataukoja ei ollut, en ollut kovasti kipeänä, ja vaivat olivat kurissa. Erityisesti loppuvuosi oli hyvä, eli oikeastaan tämä uuden harjoituskauden alku. Eli edelleen parempaa kohti mennään.

Hiihtäminen on niin pitkään Rovaniemellä niin helppoa, että sitä tuli tehtyä vähän mmuiden lajien kustannuksellakin. Lyhyen melontakauden korvaajana parasta on kuitenkin hiihto.
Lyhyen melontakauden korvaajana parasta on hiihto.

Vuoden kokonaissaldoksi tuli noin 500 tuntia laadukkaita treenejä. Luku ei sisällä kaikkia vaelluksia, eikä lihashuoltoa. Tästä hiihtoa oli yli 100 tuntia, pyöräilyä ja juoksua noin 100 tuntia molempia. Voimaharjoittelua noin 40 tuntia, ja melontaa sen alle. Loput tunnit tulevat treenikisoista, pilateksesta tai joogasta, rullaluistelusta, soutu- ja crosstrainerista jne.

Vajava vuosi sitten pohdin harjoitusten suhteita. Sekä vuosi, että kausitasolla jäin treenitavoitteissa pyöräilyssä ja melonnassa. Ne tunnit tuli korvattua hiihdolla ja juoksulla. Hiihtomäärän vuoksi puhdas lajitreeni jäi vähemmäksi, kuin oli tarkoitus, mutta hiihtohan on hyvää liikuntaa! Koskaan aiemmin eivät pyöräily- ja juoksutuntini ole olleet näin samat.  Toisaalta tähän varmasti meneillään olevalla kaudella tulee muutosta, hiihtomäärät jääköön ennalleen, mutta pyöräilyssä on palattava vuoden takaiselle tasolle. Viimevuonna myös pari suunniteltua vaellusta peruuntui, sekin pitää korjata nyt alkaneena vuonna.

Pate on paras lenkkikaverini, sille treenaaminen sopii aina.
Pate on paras lenkkikaverini, sille treenaaminen sopii aina.

Positiivista treenivuodessa oli säännöllisyys ja treenien tasaisuus. Sain viikoittaista treenimäärä nostettua ja tasoitettua viikkojen vaihtelua, mutta toisaalta jotain vaihtelua kuitenkin, että kovat viikot erottuisivat kevyistä. Löysin uuden lajin, crossfitin, sitä on aikomus jatkaa edeelleen säännöllisesti. Loppuvuoden reipas juoksutreenin määrä pelasti koko vuoden juoksut. Suuntaus on niin mukava, että se saa jatkua. Lisää tämän vuoden treenitavoitteista vielä toisessa postauksessa. Kisakauden yhteenvetoa tenkin jo kauden lopuksi.

Vuoden kohokohtia olivat luonnollisesti Espanja Raid Gallaecia ARWS-sarjan seikkailukisa, ja reissuista MTB-reissu tuntureille. Oli hienoa käydä myös Suomenlahdella melomassa, ja juosta ensimäinen puhdas polkujuoksukisa. Ja juoksinpa cooperinkin vuosien jälkeen.

Tänä vuonna pääsin mukaan myös testaamaan lappilaisia energiavalmisteita, ja palautumista sekä puolustuskykyä vahvistavia tuotteita. Tuotteet ovat toimineet hyvin ja jatkan edellee niiden käyttöä. Uutena yhteistyönä aloitin myös saksalaisen vaatemerkin, Malojan kanssa. Siitä vielä tarkemmin lisää omalla sivulla ja postauksessaan.

 

 

 

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: