Syksyn treenit: sauvarinne, pk-lenkit, melonta

Syksyn treenit: sauvarinne, pk-lenkit, melonta

Lokakuu on aktiivisen liikkumisen aikaa. Syyskuun treenitunnit olivat pienet ja sievät, noin 4-7 tuntia viikossa. Lokakuun alku ei tuonut muutosta eteen tulleiden reissujen vuoksi. Näiden matkojen myötä piti unohtaa myös X-kaato ja varmaan kaikki muutkin  syksyn pippalot etelässä. Tuli vain autoilukiintiö täyteen muutamaksi kuukaudeksi. Laskin, että olen tänä vuonna käynyt Tampereen alapuolella yli 10 kertaa. Sen lisäksi vielä reissut pohjoiseen. Nyt pidän taukoa autossa istumisesta, ja pistän liikettä niveliin.

Melonta02
Melontakelit alkavat olla ohi. Vesille pääsee kyllä, mutta käyhän se kylmäksi. Aamuisin on ollut lähes 10 astetta pakkasta. Vielä pari viikkoa sitten meno oli näin leppoista, nyt lähinnä kuivapukukeli.
Ruskarantoja ei ole tarvinnut enää ihailla. Nyt odotellaan jäätä.
Ruskarantoja ei ole tarvinnut enää ihailla. Nyt odotellaan jäätä.

Melontakausi alkaa olla ehtoopuolella. Siinä lenkit ovat olleet lähinnä meloskelua sen verran, mitä sormien kylmettymiseltä ehtii. Pyöräily ei ole maistunut erityisesti koko kesänä. Eikä syksy ole tehnyt sen suhteen poikkeusta. Ei vain ole houkuttanut nousta pyörän selkään. Muutaman soratielenkin olen heittänyt, kevyttä ajoa, sisältäen esim 15-20 minuutin Vk1-Vk2 osion (nousevalla teholla).

Juoksemisessa olen koittanut nauttia mahdollisimman pitkään poluista, ennen kuin lumi alkaa hankaloittamaan metsässä liikkumista. Lepäilyn ja kevyen treenailun myötä juoksu onkin kulkenut todella hyvin. Tämä on toisaalta mahtavaa, mutta toisaalta harmittavaa. Onhan se ironista saavuttaa se paras kulku kauden jälkeen. Olisi varmaankin pitänyt levätä aktiivisemmin ja palautella tehokkaammin jo kauden aikana. Kestojumi taisi jäädä turhaa päälle, ja pienet krempat vaivasivat koko ajan juostessa. Nyt tehokas fysioterapia ja palauttelu on helpottanut myös vaivoja selvästi.

heinola02
Etelä-Suomessa tuli palattua takaisin ruska-aikaan. Heinolasta löytyy valtavasti mukavia metsäautoteitä niin pyöräilyyn kuin juoksemiseen.
Heinolasta löytty mysö upeasti jäkälää jalkojen alle. Tätä herkkua ei lapissa juuri tapaakaan, kun porot ovat sen kaiken jo syöneet.
Heinolassa on myös upeasti jäkälää jalkojen alle. Tätä herkkua ei lapissa juuri tapaakaan, kun porot ovat sen kaiken jo syöneet.
Sauvarinnetreeni on syksyn ja kevään klassikko. Tottorakka on oma suosikki Rovaniemellä, Pellossa Ritavalkea.
Sauvarinnetreeni on syksyn ja kevään klassikko. Tottorakka on oma suosikki Rovaniemellä, Pellossa Ritavalkea.
Myös Pate on päässyt lenkeille mukaan.
Myös Pate on päässyt lenkeille mukaan.

Pientä sydämen tykytystä aiheutti rekrytointi seikkailun MM-kisoihin Brasiliaan. Tsekki-tiimi oli naisjäsentä vailla, ja ottivat asian tiimoilta yhteyttä. Olin jo lupautua mukaan, mutta pakko oli viimein jarrutella. Reissu olisi tarkoittanut parin viikon lomaa töistä,  mikä olisi ollut hyvin vaikea toteuttaa. Toisaalta muutenkaan valmistautuminen ei ollut ideaali: kuukauden varoitusajalla kovaan kisaan lähtö ei ole mukavaa, joskin voi onnistua hyvinkin. Lajin luonteeseen kuuluu nopeatkin komennukset kisoihin, ja olen niihin yleensä mielelläni tarttunut. Ensi kerralla sitten! MM-kisojen seuraamisen mahdollistava linkki ilmestynee tänne. Kisat alkavat 11.11.

Nyt kuitenkin katseet tiukasti ensi kauteen! Rovaniemelle levitetään ensilumenlatu kuntoon viikon sisällä. Etenemistä voi seurata täällä. Pari viikkoa vielä keskityn harjoitusmäärien nostoon, ja totutteluun voimatreeniin kuntosalilla. Voimakauteen laskeudun perinteisellä rytmityksellä: pari viikkoa kestovoimaa ja voimakestävyyttä ja pari viikkoa perusvoimaa. Molempia 2-3 harjoitusta viikossa. Näiden jälkeen sitten 3-4 viikon jakso cross fittiä. Tämän jakson jälkeen reipas paluu hiihtoladuille ja sitä kautta määrän pariin.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: