Viime kausi lukuina

Viime kausi lukuina

Olen joka vuosi kirjoittanut jonkilaisen yhteenvedon kuluneesta kaudesta. Niin teen nytkin. Excel-orientoituneena ihmisenä seuraan kaikkia lukuja mielenkiinnolla, ja analysoin niitä sekä etu-, että jälkikäteen.

Urheiluvuoteni rakentuu ajanjaksolle 1.10.-31.9., eli olen vasta päässyt uuden kauden kimppuun. Viime kausi oli onnistunut, mutta hampaankoloonkin jäi. Tai sanotaanko, että sopivasti nälkää tälle kaudelle. Kokosin tähän lukuja viime kaudesta.

Harjoittelu

Harjoittelukausi oli 12 kuukautta pitkä, mistä harjoittelin 10 kuukautena. Ensimmäinen 2 kuukautta meni hamstringin repeämää palautellessa. Repeämä oli itselleni toinen, vasemmassa jalassa kuitenkin ensimmäinen.

Ehdin käydä hiihtämässäkin!

Oleskelin kaudesta lähes 6 kuukautta Portugalin harjoittelumahdollisuuksien äärellä. Pääsin hiihtämään 2 kertaa.

Harjoittelin yhteensä tuon vajaan 10 kuukauden aikana hiukan vajaa 500 tuntia ja 3352 kilometriä. Erillisiä harjoituksia oli 291, ja yhden harjoituksen keskimääräinen kesto noin 1 tunti ja 40 minuuttia. Nousmetrejä tuli melkein 33 000, eli 33 kilometriä pystysuoraan. Käytännössä nämä treenit on treenailtu tammi-, helmi-, maalis- ja huhtikuussa. Tokokuussa oli jo kauden ensimmäinen pitkä kisa, kesäkuussa palauteltiin ja valmisteltiin seuraavaan, ja heinäkuu meni taas Puolan EM-kisojen ehdoilla.

Yksi haaste on, että näitä Mecon hienoja tasaisia polkuja ei täällä Sesimbrassa ole. Nyt on tarjolla pelkkää mäkeä tässä lähellä.

Eniten viihdyin pyörän päällä: maastoyöräilyä tuli reilut 170 tuntia, ja 2000 kilometriä. Melontaa tuli noin 40 tuntia, ja voimaharjoittelua lähes 60 tuntia. Juoksu oli toiseksi aikaavievin harrastukseni, polkujuoksin vajaa 130 tuntia ja 800 kilometriä. Nousua juosten tuli noin 12 000 metriä. Loput tunnit ovat sitten sekalaista tekemistä, pilatesta, rullaluistelua ja vaellusta tai sauvakävelyä.

Kilpailut

Kisakausi oli hyvin simppeli. Kilpailin 3 kilpailua, 2 pitkää kansainvälistä kilpailua ja 1 kotimaassa. Maailman cupin kisassa olimme 6. ja EM-kisassa 4. Kisatunteja tuli aika tarkkaan 200 tuntia. Kilpailin yhteensä yli 1100 kilometriä. Tuntui kuitenkin, että jaksoin hyvin.

Oikeastaan rankimmalta kisaaminen tuntui henkiseltä kantilta. Kisaväsymystä oli ilmassa Puolan EM-kilpailun jälkeen selvästi. En tiedä, olisinko ollut henkisesti täydessä iskussa Kroatian kisassa syyskuussa, jos se olisi toteutunut. Mahdollisesti. Kyllähän kisanälkä yleensä kasvaa kilpailun lähestyessä. Joka tapauksessa tuntuu, että kolme pitkää kilpailua on minulle maksimi, etenkin motivaation kannalta. Lataus pakkaamisineen ja matkustamisineen on niin iso, että siitä keräily kilpailun jälkeen vie viikkoja.

transition Raid Gallaecai
Hetki aikaa itselle.

Näitä lukuja lähdetään parantamaan. Kyseessä ei varmastikaan ollut edelleenkään paras vuoteni. Uudet tavoitteet on jo asetettu. Niistä kerroinkin jo aiemmassa postauksessani.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: