Alkukesän treenit: maastopyörällä, vesillä ja metsässä

Lämmin tulikin sitten ryöpsähtäen myös Rovaniemelle. Toki vastaavalla vauhdilla se tällä viikolla taantui normaaliksi Lapin kesäksi.

Parhaimmillaan maastopyöräily sujui jo shortseissa. Eilen tarvittiin taas takkia.
Parhaimmillaan maastopyöräily sujui jo shortseissa. Eilen tarvittiin taas takkia. Kuvassa pätkä lempipolkua Pellosta.

Toukokuu oli varattu pyöräilylle ja juoksulle. Crossfit-treenejä jätin vähemmälle ja vietin aikaa metsässä. Pyöräilyä tuli tarkoitettua vähemmän, juosten pääsin kuukauden tavoitteeseen. Melonta oli Rovaniemellä ajankohtaista loppukuusta. Olen onneksi päässyt melomaan jo sekä kajakilla, että kanootilla.

Keväällä on aina huippuhetki, kun metsä kuivuu ja pääsee nautinnollisesti tykittämään polkuja pitkin pyörällä. Sen verran minussa asuu vielä maastopyöärilijää, että sitä ”rallinajamisen” tunnetta harva asia voittaa. Mutkitteleva polku, alamäki, tekninen pohja ja vahva jalka. Siinä hetkessä on flowta. Olen hehkuttanut aiemminkin, että Pellosta löytyy upeaa maastopyöräily polustoa. Aihe vaatinee aivan oman postauksensa.

Kivivaarasta
Pellon kaikki polut vievät Ruotsiin, vai miten se sanonta nyt menikään.

Muutaman upean lämpimän polkujuoksulenkin ehdin myös köpötellä. Lähipolut ovat siinä ylivoimaisia helpon tavoitettavuutensa vuoksi.

lampipolku
On Rovaniemenkin poluilla aivan nättiä.
Yhteislenkki Paten kanssa on sitä peruskauraa, arjen luksusta.
Yhteislenkki Paten kanssa on sitä peruskauraa, arjen luksusta.

Melonta tulee nousemaan uudelle tasolle, kun Acron-kanootin lisäksi saan käyttöön viikon päästä kuntokajakin. Tutulta hankittava Flash herättää jo nyt riemunsekaisia ajatuksia. On mahtavaa päästä melomaan vaihteleviin paikkoihin iänikuisen Ounasjoen suiston ja Saarenputaan sijaan. Aluksestakin vielä juttua tarkemmin, kun sen käsiini saan.

Iltamelonnan tunnelmaa.
Iltamelonnan tunnelmaa.

Tämä viikko on varattu pääosin melonnalle ja yläkropan voimatreeneille. Viikonloppuna Joensuuhun ja Ursak-seikkailukilpailuun.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: