Kilpailukausi lähestyy – viimeistelyviikko

Kilpailukausi lähestyy – viimeistelyviikko

Kauden ensimmäinen kilpailu on aina niin jännittävä. Onko sitä kunnossa, miten jaksaa pitkän kisan, ja muistaako sitä edes enää, miten kisataan? Toisaalta iltaisin koiran kanssa lenkillä hämärtyvä Portugalin yö tuo samantien lämpimiä tunnelmia mieleen seikkailukisojen öistä. Ne ovat minun lempihetkiäni, kun pimeys ympäröi joukkueen, ja maailma on vain ja ainoastaan eteenpäin meneminen ja syöminen.

Minulla edellisestä kilpailusta on jo kovasti aikaa, kisasin viimeksi Lost in Kainuussa syyskuun puolessa välissä. Sen jälkeen en ole paljon päässyt kuntoa mittamaan, pari yhteislenkkiä ei vielä kerro mitään varsinaisesta kisakunnosta.

Öissä on tunnelmaa. Otos kolmen vuoden takaisesta yöstä samasta Riad Gallaecia -kisasta. Kuva: Heiti.

Joukkue on minulle uusi, mutta joukkueen ”pojat” ovat kisanneet keskenään monta pitkää kisaa. Tämö ensimmäinen tulee varmasti olemaan luonteeltaan lämmittelyä kaikin puolin, mutta myös tutustumisen vuoksi. Parin kuukauden ajan olemme yhdessä säätäneet messenger-viestein ja yhteisen varusteluettelon avulla, mitä otamme mukaan. Samalla viestittely on tutustuttanut meitä toisiimme.

Olen keventänyt harjoittelua jo tällä viikolla selvästi, noin 25%-50% normaalista. Viimeiset pidemmät ja kovemmat harjoitukset tein viime viikonloppuna. Tällä viikolla olen harjoitellut jokatoinen päivä, yksi kevyt juoksulenkki, yksi kolmen tunnin kevyt vaellus, ja yksi kuntosaliharjoitus.

Suppilaudalla, mutta kaksilapaisella kuppimelalla meloen. Ei noeaa, eiä nyt niin hauskaakaan, mutta liike on tarpeeksi sama, jotta treeninä menee.

Viikonlopun aikana olen suunnitellut vielä melovani, pyöräileväni kevyen lenkin sekä juoksevani. Ensi viikolla ajattelin kokeilla vielä hyvältä kuulostavaa viimeistelyharjoitusta, jonka bongasin Trialrunnin Finland -sivustolta. Vähän saman tyylinen, mitä olen tehnytkin. Muutoin ensi viikkona en harjoittele oikeastaan ollenkaan, ulkoilutan kerran pyörää, ja vetreytän lihaksia sekä liikkuvuutta kevyellä voimaharjoittelulla kuntosalilla.  Hyvin toimii myös lämmin kylpy + venyttely -yhdistelmä, ainakin näin saunnan puutteessa.

Toivottavasti kesän ainoat pyöränrenkaan pumppailut olivat tässä.

Ensi viikolla menee paljon aikaa myös pakkaamiseen. On aivan oma ohjelmanumeronsa saada kaikki tavittavat tavarat kasaan. Matkustan kisapaikalle autolla perjantaina. Tarkoitus on tehdä suurin osa eväistäkin valmiiksi, joten näiden valmistelujen parissa menee ensiviikolla useampi ilta.

 

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: