Muutto Portugaliin!

Muutto Portugaliin!

Jos saisin valita, muuttaisin Kilpisjärvelle tai Norjaan. Jonnekin, missä olisi vuoria ja mahdollisimman pitkä talvi. Aika moni haaveilee sitä vastoin muutosta lämpimään. Ehkäpä Espanjaan tai vaikka Portugaliin. Nyt kävi niin ironisesti, että minä, talvea rakastava, ja talvesta elävä lappilainen, olen muuttanut Portugaliin.

Mukaan lähti myös Pate. Eli yhteisiä lenkkejä on luvassa täälläkin!

Onneksi näinkin suurta muutosta pehmentävät asian hyvät puolet. Vaikka muutimme koko perheen voimin lähelle Lissabonia, emme tokikaan muuttaneet pääkaupungin sykkeeseen. Uusi kotipaikkamme Aldeia do Meco on pieni kylä, noin 30 minuutin ajomatkan päässä Lissabonista. Kylä sijaitsee lähelllä Sesimbraa. Sesimbra on ollut pieni ja idyllinen kalastajakylä vuoren poukamassa upeine rantoineen. Tätä nykyä kyseessä on myös lomakohde. Asetelma muistuttaa sitä vuotta, kun asuimme Levillä.

Lähimetsä alkaa lähes ovelta. Tässä ympärillä vallitsevana ovat sembramännyt, hiukkasen isommat kuin Rovaniemellä istutuksissa. Uria on joka puolella ja alusta on kuivaa, paikoin kovaa, paikoin pehmeää hiekkaa.

On hienoa saada kokea Portugali, sen ilmasto ja kulttuuri, mutta kaikista tärkeintä on, että luonto ja harrastusmahdollisuudet ovat lähellä. Sekä maastopyöräilyyn, että polkujuoksuun sopivia polkuja lähtee pihan tuntumasta kymmeniä kilometrejä. Ja kelithän ovat loistavat. Nyt vuoden kylmimpänä ja pimeimpänä aikana lämpöä on ollut päivisin 15-16 astetta, ja pimeä tulee illalla noin kuuden aikaan. Aika ideaalit olosuhteet treenata!

Mutta siis tuntuuhan tämä ihan uskomattomalta. Koko muutto tuli jotenkin todella nopeasti, olo on vielä ihan hämmentynyt. Muutaman päivän perusteella sisälämpötila on karmivan matala, ja saunaakin on jo ikävä. Mutta onhan tämä ihana mahdollisuus, niin uuden kokemisen kuin ulkoilunkin näkökulmasta.

Päivitän Portugalin treenikuulumisia tänne blogiin. Eli luvassa on vähämmän hiihtoa, mutta senkin edestä polkujuoksua ja maastopyöräilyä, sekä melontaa. Haaveissa on myös oman suppilaudan hankkiminen. Olen myös mielelläni avuksi, jos joku haluaa vinkkejä tämän seudun reiteistä ja mahdollisuuksista. Itsellä on vielä paljon opettelemista, ja omat melonta-olosuhteet pitää vielä laittaa kuntoon, mutta eiköhän alue tule kohta tutuksi. Alueella vaikuttaisi olevan mahdollisuuksia vaikka mihin, kiipeilyyn, suppailuun ja melontaan, jo mainittujen maalajien lisäksi.

 

 

2 vastausta artikkeliin “Muutto Portugaliin!

  1. Mistäs moinen muutos? Uusia työmahdollisuuksia? Onko enää paluuta takaisin?

    1. Uusia trenimahdolisuuksia, Euroopan kisoihin on lyhyempi matka, ja on töitäkin. Kokemuksena tärkein! Eiköhän täältä vielä tulla Napapiirille takaisinkin.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: