Perinteinen Viron reissu kosteissa tunnelmissa

Ei mennyt kisakauden avaus, kuten toivoin. Sain raahattua itseni joukkueen yhteiselle treenileirille Viroon, mutta sairastuin ja Ace Xdream jäi välistä. Olo oli sen verran tukala, että kisan väliin jättäminen ei päässyt harmittamaan yhtään. Reissu tuli kuitenkin tehtyä ja mahtui siihen jotain hyvääkin.

Perjantaina töiden jälkeen karautin autolla yöksi Espooseen. Neljän tunnin unien perään oli herätys lauantai aamun lautalle. Jo tuolloin olo oli huono ja vatsa kipeä. Ruoka ei maistunut, ei koko matkalla eikä lautallakaan. Tallinna ja mukava tunnelma joukkuekaverin luona vanhan kaupungin kupeessa, sai kuitenkin unohtamaan huonon olon. Koko joukkueen ollessa kasassa kävimme läpi varusteita ja seuraavan päivän kisaa. Minun oli määrä osallistua ensimmäiseen Viron kisaani Heikin ja Jussin kanssa, Heitillä oli paikallinen joukkue miesten sarjassa.

Tallinn02

Päivällä kävimme kevyen pyörälenkin joka vei meitä pitkin Tallinan rantabulevardia, koukkasi parin metsäpolun kautta ja kuljetti läpi peltomaisemien. Asfaltilla pyörittely sujui jotensakin, vaikka koko ajan oli tuskaisa olo. Vajavan parin tunnin päälle vaihdoimme nopeasti juoksuvermeet ja hölkyttelimme vanhan kaupungin läpi. Turistien joukossa olimme kummajaisia, mutta tämä oli hyvä tapa nähdä nopeasti, mistä vanhassa kaupungissa on kyse.

Tallinn

Lenkin jälkeen suuntasimme siviilit päällä syömään. Itse pystyin hädin tuskin maistamaan ruokaa. Paluumatka ravintolasta majapaikkaan oli raskas. Vajavan kilometrin kävely tuntui mahdottomalta, ja olinkin jo pyytää, että joku ottaisi minut kuminauha vetoon. Majapaikkaan päästyäni kävin suoraan pitkäkseni ja siinä sitten retkotinkin tuskanhikisenä seuraavat 15 tuntia.

Kyseessä oli siis hyvin tyypillinen suomalainen Tallinnan reissu, vähän tutustumista kaupunkiin, vanhassa kaupungissa käppäilyä, ruokailu, vähän juomaa, ja sitten loppu ilta kuluukin huonovointisena oksentaen. Omalta kantilta voin sanoa, että kevyistä lenkeistä tuli tällä kertaa varsin autenttisia seikkailutreenejä pahanolon myötä. Ravintolasta kävellessä olotila oli hyvin lähellä sitä kolmannen vuorokauden tuntemusta pitkässä kisassa.

Illan mittaan alkoi olla selvää, että minusta ei ole kisaamaan seuraavana päivänä, vaikka päätös jätettiinkin aamuun. Aamulla pääsin ylös, mutta ajatus juoksusta tuntui mahdottomalta. Tosiasiassa paastoa oli jo perjantailta asti, joten lähtökohdat olivat aika selvät.

Lähdin kisapaikalle mukaan. Jussi ja Heikki lähtivät kahdestaan matkaan, ottaen koitoksen treenin kannalta. Kisapäivä oli sateinen ja melko kylmä. Koitin auttaa parhaani mukaan kaverit matkaan. Heti lähdön jälkeen palasin pakettiautolle ja kömmin makuupussiin nukkumaan. Maaliin toki kävin ottamassa kaikki tiimikaverit vastaan.

Xdream02
Lähdön huumaa tallinnan Viimsissä Ace Xdream kisassa. A-rata hyökkää kohti alkuviitoitusta, Heiti joukon kärjessä.
Xdream01
Virolaiseen tapaan sprinttikisakin sisälti useita questeja. Matkalla oli viemäreitä, pimeitä rakennuksia, suunnistusta, köysiliukua ja maalisuoran päässä vielä tälläinen kiipeily-quest. Jussi äheltää leimaa ja Heikki varmistaa.
Maalissa  sateisen seikkailun jälkeen.
Maalissa sateisen seikkailun jälkeen Viimsin kylpylän kulmilla.

Heiti kiiruhti joukkueineen nopeiten radan läpi. Kisa oli melkoinen palapeli ja sakkoja jaettiinkin viljalti. Jokainen kilpailija leimasi oman sportidentinsä, ja sakot määräytyivätkin leimojen puuttumisen mukaan. Heitin tiimikin sai valitettavasti yhden 15 minuutin sakon, ja tipahti lopputulokseissa viidenneksi. Jussi ja Heikki olivat tulkinneet palapeliä hyvin ja välttyneet isommilta virheiltä. Päivä ei kokonaisuudessaan paistanut suomalaisille tiimeille. Tai luultavimmin reitti teki tepposiaan. Hiiltomiehet ja Avanti Adventure kärsivät isoista sakoista ja jäivät tuloslistalla pois kärkikahinoista.

Reilun neljän tunnin reissu oli ollut hyvä tulevan kisankin kannalta: Heikki ja Jussi olivat tiimistämme ainoat, jotka eivät olleet kisanneet yhdessä. Nyt sekin tuli korjattua.

Vanhassa kaupungissa
Vanhassa kaupungissa koko tiimi koolla.

Kotona kunto oli jo hyvä. Valmistautuminen Espanjaan jatkuu siis suunnitelmien mukaan. Viron kisa tuloksia voi kurkkia täältä.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: