Yhteislenkillä polkujuoksua

Yhteislenkillä polkujuoksua

Kun se juoksu nyt oikeasti maistuu, oli aika rynnätä pidemmälle juoksulenkille!

yhteislenkkiSuutarink
Maisema pyhäipäivän aamuna oli tavallaa lohduton: talvehtiva luonto, mutta ei lunta. Viikon pakkaset sulivat sateiseen yöhön.

Tämä erakko astui ulos ylhäisestä yksinäisyydestään, ja suuntasi tänään oudon porukan kanssa lenkille. Sikäli porukka oli tuttu, että kaikki tykkäsivät juosta poluilla, outo taas siinä mielessä, että en tuntenut joukosta kuin luotto lenkkikaverini. Muut olivat uusia tuttavuuksia. Keatävyysurheilu on 90 prosenttisesti yksinäistä hommaa, ja siksi olikin aivan mahtava lenkkeillä porukassa. Rovaniemen trailrunners porukka otti minut hyvin vastaan ja viihdytti matkalla Pissinperän laavulle ja takaisin Korkalovaaraan.

Aamu avaitui pakkasviikon jälkeen lähes surkeassa kelissä. Etelä-Suomen talvi oli vallannut tienoon. Onneksi tämä  loskakeli kestää meillä vain marraskuun ajan, yleensä. Hyvän pitkä treeni, ja yhdistelmätreeni lenkistä tuli pyöräilyn myötä. Pyöräilin yhteislenkin lähtöpaikkaan noin 50 minuuttia aamutuimaan. Jopa loskaisessa ja sateisesssa aamussa tämä kävi hyvästä alkulämmittelystä.

Polku Korkalovaaran ja Sinettäjärven välillä on hyvin juostavaa. Vaikka mistään unohtumattomista maisemista ei ole kyse, on reitti oikein kiva.
Polku Korkalovaaran ja Sinettäjärven välillä on hyvin juostavaa. Vaikka mistään unohtumattomista maisemista ei ole kyse, on reitti oikein kiva.

Varsinainen lenkki suuntasi hyvällä porukalla Korkalovaarasta lähinnä latu-uraa myötäillen Mellavaaran laavun kautta Mäntyvaaraan ja Pissiperän laavulle Sinettäjärven rantaan. Reitti on monilta maastopyöräilylenkeiltä tuttu. matka taittui liukkailla pitoksilla ja retkeilypolulla sopivaa vauhtia.

Pissinperän laavullla pidettiin sopiva eväs- ja juomatauko.
Pissinperän laavullla pidettiin sopiva eväs- ja juomatauko. ja tässäpä koko polkujuoksu sakkki kaikessa komeudessaan.Italialianen vaihto-opiskelija piti olosuhdetta (+1) pilkkanaan, ja juoksi sekä pyöräili koko neljätuntisen session sortseissa.

Joukossamme oli italialainen nuorimies, jonka mielestä Rovaniemen lokakuu on sortsiaikaa. Näin varmaan onkin. Johan juoksu meni, mutta mielestäni pyöräily yhden asteen lämmössä pelkästään sortseissa, ja ilman hanskoja, on poikkeuksellista. Minua hämmästyttää se, että pari viikkoa sitten Portugalissa paikalliset kulkivat toppatakeissa samaan aikaan, kun me uimme mielestämme helteessä bikineissä Atlantissa. No, ilmeisesti pukeutumisessakin on pohjimmiltaa kyse tottumuksesta. Itse pidän haastavimpana kelinä pakkasen puolelle tai nollaan laskevaa märkää keliä. Puhtaan pakkasen kanssa pärjää, mutta kastuminen kylmällä on haastavaa.

Reittiä ja sen pituutta arvottiin välilä kok porukan voimin.
Reittiä ja sen pituutta arvottiin välillä koko porukan voimin. Arctic Warriorsin hunajashotti teki kauppaansa myös Saksasta tulleelle vaihto-opiskelijalle (etualalla).
Sotrmonttu on lajivoiman syntypaikka. Pitkän jälkeeen ei haettu mitään suuria voimainponnistuksi,a mutta piristi se reissua kivasti. Kolme kertaa otettiin juoksuveto ylös.
Sormonttu on lajivoiman syntypaikka. Pitkiksen loppupuolella ei haettu mitään suuria voimainponnistuksia, mutta piristi se reissua kivasti. Kolme kertaa otettiin juoksuveto ylös.

Lenkki viimeisteltin kolmella nousulla hiekkamontun reunalla. Riuhtominen hiekassa toki paljsti sen, että lenkki oli mennyt jalkoihin. Mutta toisaalta se selvästi avasi jalkojen lihaksistoa puuduttavan rauhallisen juoksun jälkeen. Voin siis lämpimästi suositella!

Pyhäinpäivän treenille tuli mittaa vajava viisi tuntia: lähes pari tuntia pyöräilyä, eli 30 kilometria yhteensä yhteislenkin lähtöön, ja takaisin kotiin, sekä 2 tuntia 45 minuttia juoksua porukassa poluilla sopivaan tahtiin. Juoksulenkin mitta oli noin 21,5 kilometriä.

yhteislenkkitaistelija
Hunajat syötiin lenkillä, kotiin palattuani otin Taistelijan. Lähes viiden tunnin lenkki tuntui hyvältä paikalta varmistella palautusta.

Arctic Warriosrs on tuotteiden muodossa tukenut minua viime keväästä asti. Olen ollut kauteen oikein tyytyväinen erityisessti kahdesta syystä. Ensinnäkin energiashotti on sopinut minulle sekä makunsa puolesta, että huonoina hetkinä. Useita päiviä kestävissä kisoissa se ei voi olla ainoa energian lähde. Hunaja on kuitenkin uponnut paremmin kuin muut energia valmisteet. Alle 6 tunnin koitoksisssa energiashotti riittää urheilujuoman kanssa läpi kisan.

Toiseksi, en ole potenut flunssaa, ja uskon Puolustajan olleen sitä edesauttamassa. Huomio siitä, että pitää reagoida heti, kun kurkussa on karheutta, on oikea. Eipä ole tarvinnut sairastella, kun ottanut tuota ainetta ja heti levännyt päivän.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: