Juoksutakki, hiihtotakki, multisport-takki…

Juoksutakki, hiihtotakki, multisport-takki…

Talven keleihin tarkoitettu takki on treenivaatteena käytetyin. Talvea ja viileyttä riittää käytännössä 8-10 kuukautta vuodesta, joten on turha puhua hiihtotakista. Hyvä takki käy hiihdon lisäksi juoksuun, pyöräilyyn ja ulkoiluunkin.

20160206_120400
Takin yleisilme on neutraali, ja mitoitus sopivan sporttinen, muttei tiukka. Takki on naisten malli, ja leikattu hyvin.

Ostin alkutalvesta Malojan Roesam multisport-takin. Ennen yhteistyön aloittamista halusin ottaa merkin tuotteen kovaan käyttöön, ja edellä mainituista syistä paras tulikaste on tämäntyyppinen takki. Takki toi heti mieleeni yhden Patagonian takin, joka minulla on ollut testissä. Pidin siitä paljon, mutta sen ulkonäkö ja väri eivät ole hyvät. Tämä takki on kuitenkin onneksi myös kivannäköinen.

Olen marraskuun jälkeen pitänyt takkia kahta lenkkiä lukuunottamatta joka lenkillä, eli käyttöaikaa on tullut reilusti yli 100 tuntia. Takki on ollut alusta asti minun suuri suosikki.

20160206_120528
Selkäosa on hengittävää ja hyvin joustavaa ”tähti” joustokangasta.

Takki on joustavaa, tuulenpitävää materiaalia, kauppanimi Malojalla tuolle on stromshell. Materiaali on käytössä miellyttävää. Takissa on käytetty toista, erityisen joustavaa, resorinomaista ”tähtimateriaalia” hupussa, selässä, hihojen alaosissa, sekä hihojen suissa. Näiden vuoksi takin kanssa on todella helppo liikkua. Tämä on nyt sellainen kuuluisa vaate, ”joka ei tunnu päällä”.

20160206_120448

Takin mitoitus on regular, mikä pitää hyvin paikkaansa. Erityisen hyvää takissa on huppu, mitä olen käyttänyt usein esim hiihtäessä, jos on tullut pitkissä alamäissä kylmä, tai keli on kylmennyt. Takissa on edessä kaksi taskua ja takana yksi. Hihat ovat todella pitkät, ja niiden päissä on reiät peukalolle. Tätäkin ominaisuutta olen käyttänyt kohmeen iskettyä.

Takin käytön myötä tykästyin Malojaan. Takki on laadukas sekä leikkauksiltaan, että materiaaleiltaan. Takkia on nyt pestykin jo useita kertoja, mitä ei onneksi huomaa vielä mitenkään. Hiihto ja juoksulenkkien lisäksi käytän tätä varmaan pitkälle kevääseen myös pyöräillessä.

 

Yhteenvetona takin hyviä ominaisuuksia:
– hyvä, joustava materiaali, joka pitää tuulta. Myös hengittävyys riittää hyvin.
– joustava ja hengittävä kangas selässä, sekä käsivarsissa
– pitkät hihat ja miellyttävä materiaali hihansuissa
– Pitkä helma ja sopiva mitoitus

Yksitysikohtina suurentaisin vetoketjun vedintä, ja lisäisin helmaan kiristyksen. Niin monikäyttöinen takki on, että huolena on vain se kestävyys:: haluan käyttää takkia vielä pitkään.

IMG_20160129_200531Yhteistyön myötä käytössäni on nyt myös osittain tuulenpitävät multisport trikoot, windstopper liivi sekä valkeat hiihtohousut. Nämä ovat nyt ahkerassa käytössä ja kerron vielä niistäkin kokemuksista.

Seuraavaksi hankinnassa on toinen vastaava Malojan takki, vaikka Malojan repäisevällä tähtikuviolla. Myös hiihtoon tai pyöräilyyn tarkoitettu takki pitää ehdottomasti saada käyttöön.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: