Melontakauden avaus – Rovaniemellä ei pääse vielä melomaan

Melontakauden avaus – Rovaniemellä ei pääse vielä melomaan

Luin juuri Rovaniemen melojien facebookista, että viime viikonlopulle suunniteltu melontasessio lähijoen koskissa on talvisten olosuhteiden vuoksi peruttu. Jos kevät on myöhässä etelä-Suomessa, on se totisesti myöhässä Lapissa. Rovaniemellä on edelleen kelpo hiihtokelit, ja latujakin on huolettu vielä vapun jälkeen.

Mukava oli nähdä liplattelevaa vettä ja kelluskella kajakilla rauhakseen. Rovaniemellä on vielä jäät paikoillaan.

Kevään ja alkukesän isoissa kisoissa Lapissa asuvana ongelmana onkin aina kauden myöhäinen avaaminen. Pari vuotta sitten toukokuiseen  Raid Galleaciaan lähtiessä olin käynyt melomassa kerran Rovaniemellä ja kerran Tampereella helmikuussa. Nyt kevään ollessa myöhässä, näyttää, ettei kesäkuun Red fox Adventure -kisaankaan lähdetä kovilla melontapohjilla. Rovaniemellä pilkkijät istuvat vielä Ounasjoella, ja koiranulkoiluttajat kulkevat rantajäitä myöden. Onneksi hiihto antaa hyvät pohjat melontaan.

Viron reissulla pääsin pariin otteeseen melomaan. Kisassa uitimme näpsäkästä kanoottia kolmeen pekkaan, ja paluumatkalla päivä Tampereen seudulla mahdollisti pienen melontalenkin kajakkikaksikolla Tehon kanssa. Olihan sitä taas käsivarret ja keskivartalo vähän ihmeissään melan liikkeestä. Vaikka kokonaisuuten melonta oli oikein sopiva palauttavan päivän ulkoilu.

Rovaniemellä seuraavana päivänä meno olikin sitten jo toisenlaista. Polut olivat jo päivällä vähän pehmoiset, ja upotusta olikin sitten yli polven.

Porrastreeni-paikka oli vielä aika luminen, raput hyvin piilossa hangen alla.
Terhveiset Lapista. Turhan aikaisin tuli siirryttyä kesälajeihin.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: