Melontatreeni hallissa

Rovaniemellä kestää keväällä yllättävän pitkään, ennen kuin pääsee luonnonvesille melomaan. Toukokuun puoltaväliä ennen ei välttämättä ole paljoakaan asiaa joelle, joskus onnistuu, joskus ei. Järvethän ovat tuolloin vielä enemmän talvimoodissa.

Olen tehnyt halliharjoittelua luvattoman vähän ja tiistaina sainkin sen tuta nahoissani.  Illan privaattisessio kulki alkulämmittelystä lähtien epämukavuusalueella. Hallitreeni kuitenkin on todella tärkeä lisä talven harjoitteluun. Siinä pääsee keskittymään ilman matkatavoitteen tuomia häiriöitä voimaan ja tekniikkaan.

20170221_211106
Kajakin lisäksi käytössä oli ajoankkuri treenivälineenä.

Tiistain hallitreeni alkoi monipuolisella ja leikkimielisellä alkulämmittelyllä, mikä pohjautui pelastusuintitreeneihin. Pelastusuintia altaan päästä päähän, renkaiden sukeltamista pohjasta, ja kuljettamista takaisin, myös köyden punomista veden alla ja melan avustuksella (lue: häritessä) uimista. Lämmittelyn lopuksi piti käydä vielä pelastamassa kajakilla kaatunnut kaveri. Onneksi kaverilla oli isot keuhkot, eikä ehtinyt hukkua odottaessa. Ei siis varsinaisesti kovimpia vahvuusalueitani.

Kajakilla aloitettiin syöksymällä altaan päästä lähtötelineeltä altaaseen. Vauhdikkaan alun jälkeen jatkettiin tekniikkaharjoituksilla. Ohjelmassa oli J-vetoja, kaarivetoja ja kajakin siirtämistä sivusuunnassa ja eri tekniikoiden käyttöä altaan päästä toiseen. Teimme myös eteen-taakse vetoja altaassa poikittaissuunnassa. Napakasti tehtynä nämä kaikki olivat voimaa vaativia ja kehittäviä.

Halliharjoitteluun kuuluu tottakai myös eskimotreeni. Eskimontapailu  lähti pään kastamisella ja kääntyilyllä. Näytettyä kilpikonna uintia en ajatellut kokeillakaan, onneksi nenäklipsin puuttuminen esti sen.

Viimeisenä harjoituksena oli kauan odotettu ajoankkurin vetäminen. Ajoankkuri oli todellinen hidaste ja vaati voimaa. Samalla yläkroppaan tuli nykimistä ja ”voimamelonnan” riuhtomista. Sen verran nämä kaikki kiskomiset vaativat voimaa, että seuraavana päivänä toinen olkapää oli melkoisen tukossa ja kipeä.

Melontatreeni hallissa ei jää ainoaksi, vaan pyrin tekemään harjoittelua säännöllisesti, esimerkiksi jo ka toinen viikko. Lisäksi pitänee lisätä uimista säännölliseksi osaksi viikko-ohjelmaa.

20170221_214846
Tyylikästä!

Melontaseurat eripuolella Suomea ärjestävät yhteisharjoituksia uimahalleissa. Rovaniemellä Rovaniemen Melojat ry pyörittää talvikaudella treenejä hallissa.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: