Palauttava jakso

Palauttava jakso

Puolan Adventure trophyn maaliin tulosta on kolme viikkoa. Ensimmäisen viikon kilpailun jälkeen lähinnä lepäsin, nukuin päiväunet, söin ja odottelin turvotuksen laskeutumista.

Jalat olivat todella turvonneet. Turvotus nousi jo sunnuntai-iltana, ja se laski vasta seuraavan viikon torstaina. Turvotus oli sen verran kovaa, että ei oikein tehnyt mieli edes kävellä, mikä olisi voinut auttaa aineenvaihduntaa.

Nivelet aristivat kisan jälkeen. Nilkat ja polvet olivat arat. Siksipä lykkäsin suosiolla ensimmäistä juoksulenkkiä. Viimein lauantaina, tasan viikko maaliin tulon jälkeen, kävin maastopyöräilemässä reilun tunnin.

Reilu viikko Puolan kilpailun jälkeen aloin tapailemaan jotakin tekemistä.

Seuraavalla viikolla, eli reilu viikko maaliin tulon jälkeen tein kolme harjoitusta. Kevyt juoksu, parin tunnin melonta ja juoksu takaisin kotiin Rovaniemen trooppisessa illassa. Keskellä viikkoa ohjattu kehonhuolto toimi todella hyvin. Lacrossepalloilla saa ihmeitä aikaan. Loppuviikosta kävin juoksemassa tunnin kevyesti, sekä viikonloppuna tein kevyen voimahrjoituksen. Juoksu tuntui jaloissa jo ihan hyvältä, mutta olo oli raskas.

Onhan melonta ollut näinä trooppisina iltoina jotain ihan muuta, kuin yleensä Rovaniemellä. Melonta voi olla kesälläkin kylmää!

Kevyt voimaharjoittelu sopii hienosti palauttavaksi harjoitteluksi. Sitä suosittelen. Crossfitissä oli päivän harjoituksena oli pitkä lämmittely erilaisin korrdinaatioin, sekä kiertoharkoittelutyyppisesti kehonpainoliikkeitä ja dynaamisia venytyksiä. Erittäin hyvä harjoitus tähän paikkaan.

Siitähän tulee heti seikkailuomainen treeni, kun mela olalla juoksentelee pitkin peltoja. Samalla tulee treenattua nopeaa vaihtoakin.

Alunperin ajatuksena oli kisata Virossa juurikin kaksi viikkoa Puolan kisan jälkeen. Yllättävien perhemenojen vuoksi tämä jäi väliin. Viime vuoden raportin kyseistä XDream-kisasta voit lukea täältä.  Lohdutukseksi ostin paikan Pyhän tunturimaratonin puolikkaalle lauantaiksi. Pahaksi onneksi vielä viimeisenä koitoksena sain oksennustaudin viikonloppuun, joten Pyhällekin lähdetään kunnon tyhjenyksen kautta.

Lähimetsän polut ovat aina timanttisessa kunnossa.

Tällä viikolla aloittelin juoksemista avaavilla vedoilla, keskiviikkona tein oman voimatreenin ja kävin ohjatussa kehohuollossa. Perjantaina juoksin kolmen vartin verryttelylenkin lauantaita ajatellen. Jalat tuntuvat jo hyvältä, mutta syke palloilee vielä korkealla. Se niin kutsuttu kone ei meinaa käynnistyä millään.

Lauantain tunturipuolikas on hyvä treeni. Alimatkana se vähän taas opettaa vauhdikkaampaan lähtöön, ja tällä hetkellä pitäisi saada aineenvaihdunta ja hengitys takaisin normaaliksi. Molemmat ovat vielä unessa lepojakson jäljiltä. Toisaalta puolikkaan juokseminen ei ole liian suuri rasitus. Oma vauhti kun ei sillä niin paljon pidempien matkojen vauhdista eroa. Vähän kuin kävisi juoksemassa vähän lyhyemmän maratonin lenkin. Kolme vuotta sitten juoksin Pyhällä polkumaratonin, mikä oli myös upea kokemus.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: