Seikkailu-urheilukauden avaus – tavoite siirtyi kauas

Seikkailu-urheilukauden avaus – tavoite siirtyi kauas

Tiedätkö, missä on Lesotho? Voin näyttää sen kartalta, mutta en pysty kertomaan sinulle siitä muuta. Lesotho jäi nimittäin kokematta. Lesothosta minua muistuttaa tällä hetkellä turhaan maksettu matkavakuutus ja anomus peruttujen lentojen hinnan palautuksesta.

Jäljelle jäi tyhjä lomaviikko, tyhjä olo ja aika tyhjä pääkin. Koko talven ajatukset olivat tiukasti tässä tavoitteessa, jota ei sitten tullutkaan. Peruuntunut seikkailu-urheilukauden avauskilpailu.

Seikkailu-urheilukauden avauskilpailu peruuntui, tavoitteet nollaantuivat

Seikkailu-urheilukauden avauskilpailu
Luvassa olisi ollut varmasti elämys! Kuva Kinetics Event Africa

Tästä pitäisi alkaa raportti elämyksestä. Seikkailu-urheilukauden avauskilpailu Lesothosta. Ensimmäisestä matkasta Afrikkaan, hienon joukkueen yhteisestä kisasta, ja ehkä jopa hienosta kisamenestyksestä. Ihanan lämminhenkinen kuvaus intensiivisestä lajista, joka ei salli edes nukkua.

Lue lisää, miten motivaatio voi sulkeltaa sadasta nollaan hetkessä.>>>

Nyt raporttia ei ole. Ei nimittäin ollut kilpailuakaan. Kauden avaus ja samalla päätavoite piti olla viime viikolla. Expedition Africa, hyvin perinteikäs seikkailukilpailu pienessä Lesothossa, Etelä-Afrikan keskellä. Kilpailu siirrettiin vuodella eteenpäin vallitsevan pandemiatilanteen vuoksi. 

Lesotho on pieni ja köyhä maa täysin Etelä-Afrikan rajojen sisällä. Maa sijaitee todella korkealla. Sen matalin kohta on jokilaakso hiukan alle 1500 metrissä merenpinnasta. Kilpailukeskuksena toimiva AfriSki, paikallinen laskettelukeskus, sijaitsee noin 3000 metriä merenpinnan yläpuolella. Voidaan siis puhua vuorikisasta.

Seikkailu-urheilukauden avauskilpailu
Kilpailukeskus on todella ylhäällä, noin 3000 metrissä. Siellä on satanut juuri nyt lunta. Kuva Kinetics Event Africa

Kisoihin lähteminen ei ole läpihuutojuttu

Seikkailukisoja kiertäneet tuntevat varmasti totuuden, kuinka jopa itse kisaa kovempi työ on selvitä kisapaikalle. Jo suomalaiseen multisportkisaan parin saaminen voi olla työn takana. Kansainväliseen kisaan lähteminen vaatii neljän motivoituneen ihmisen lyöttäytmisen yhteen. Heillä kaikilla pitää olla halu kisata yhdessä, ja kisata yhdessä juuri siinä tietyssä kisassa. 

Se jälkeen neljän ihmisen lomien, perheiden lomien, perhejuhlien ja kaiken muun liikkuvan tapahtuman pitää asettua optimiasentoon juuri tuona, yleensä lähes kahden viikon ajanjaksona. Loman pitää toteutua, mutta yleensä nuo muut eivät saa sattua samaan aikaan. 

Seikkailu-urheilukauden avauskilpailu
Tällä joukkueella piti iskeä Lesothon yöhön.

Seuraava askel on saada kaikille lennot. Joko yhteiset, tai sitten eri puolilta maailmaa paikanpäälle saapuvat. Lentojen aikataulujen pitää sopia melko hyvin yhteen, jotta koko joukkue voi käyttää samoja kuljetuksia. Tämän lisäksi tuo kuljetus pitää järjestää. Neljällä hengellä on mukana jokaisella noin 40 kg tavaraa, eli pyörälaatikko, sekä iso laukku. Mikään paikan päällä otettu lentotaksi ei ole ratkaisu. Yleensä se on ennalta varattu iso pakettiauto, johon laatikot mahtuvat. Matka kilpailukeskukseen kentältä voi olla satoja kilometrejä. Usein myös majoitus pitää varata, sekä ennen kisaa, että sen jälkeen.

Lue lisää seikkailukilpailuraportteja täältä.>>>

Vasta tämän jälkeen voidaan käydä varusteiden kimppuun. Joukkueen jäsenten on sovittava varusteet, kuka tuo mitäkin, ja tulevathan kaikki varusteet mukaan. Tässä vaiheessa heikkohermoisimmat ovat jo luovuttaneet, mutta keskimääräinen seikkailu-urheilija vielä jatkaa mesettämistä.

Kun tämä kaikki onnistuu, jää enää toive, että kukaan ei loukkaantuisi ennakkoon. Siitäkin vielä joskus selvitään. Ihania sieluja, jotka hyppäävät kahden viikon varoajalla koneeseen, niitäkin löytyy. Sairastuminen on myös poissuljettua, mutta sitäkin sattuu.

Seikkailu-urheilukauden avauskilpailu
Yksi Expedition Africa Lesothon lajeista olisi ollut myös ratsastu. Ilmeisesti joukkueina olisi edetty ensimmäinen osuus osittain ratsain. Kuva Kinetics Event Africa

Kaikki edellä luetellut vaiheet ovat jo tuttuja ja tiedossa. Mutta maailman laajuista pandemiaa ei osannut kukaan odottaa. Se teki kaiken säätämisen tyhjäksi. Tyhjä olo kielii siitä, että tasan vuoden päässä häämöttävä Expedition Africa tuntuu juuri nyt varsin kaukaiselta. Se nimittäin vaatii kaiken edelläkuvatun järjestelemistä ja läpi käymistä uudelleen. Mutta ehkä siitä tulee vuoden 2021 seikkailu-urheilukauden avauskilpailu minulle.

Keräilen ajatuksia, treenimotivaatiota ja ylipäänsä henkistä jaksamista nyt kasaan lähinnä tekemällä paljon töitä ja ehkä ihailemalla kuvia Afrikasta. Kilpailua järjestävä taho, Kinetics Event Africa, on pandemian aikana jakanut paljon kuvia aiemmilta vuosilta. Niitä kelpaa nyt ihailla kotikoneen ääressä.

Peruttiinko sinultakin kilpailu? Olitko harjoitellut ja tähdännyt tavoitteeseen, joka nyt siirtyy, tai jää toteutumatta? Jaa kokemusesi ja tuntemuksesi.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: