Czech Adventure race – ennakko

Czech Adventure race – ennakko

Ensi viikon keskiviikkona aamulla klo 11 Suomen aikaa starttaa Czech Adventure race. Multisport.fi joukkueella Suomen lähteen Suomen lippua pitämään korkealla allekirjoittaneen lisäksi Pete Forsman, Jussi Lehtonen ja Juha Prittinen. Kokenutta porukkaa, mutta kertaakaan ei tällä kokoonpanolla ole kisattu.

Kilpailu on Euro sarjan osakilpailu ja järjestetty jo useana vuonna. Tällä kertaa kisakeskus on Prahasta pohjoiseen, Kokorinissa. Matkaan joukkue lähtee jo lauantaina. Edessä on totuttelua paikalliseen, Rovaniemeä vähänä lämpimämpään ilmastoon, sekä tutustumista jalan ja pyörällä lähimaastoihin. Pari viime päivää olen kasannut varusteita valmiiksi pakattavaksi, eteinen on jälleen täyttynyt AR-tavarasta. Kisaan ei tarvitse mitään erityistä ja ihmeellistä varustetta mukaan, perustavaroilla pärjää.

Kisajärjestäjä on ajan hengen mukaisesti julkaissut jo kisan kulun, race shemen. Lajeina ovat tuttujen juoksun ja maastopyöräilyn lisäksi kanoottimelonta, tullaluistelu, canyoneering ja bolscross. Jälkimmäinen vaikutti olevan vähän canyoneeringin tyyppistä etenemistä kiipeilyvarusteiden kera erilaisissa, paikoin vetisissä paikoissa. Eli mukaan lähtee rullaluistimet ja yhteisellä päätöksellä myös sauvat.

Kisan kulku havainnollisena kuvana.

Kisan kokonaispituudeksi tulee järjestäjn ilmoituksen mukaan 434 kilometria eli tekemistä riittää. Tästä 250 kilometria on pyöräilyä, 116 km jalan kuljettavaa, kanoottimelontaa 35, ja rullaluistelua 33 kilometria. Kanoottimelontaan meillä lähtee mukaan kaksilapaiset melat, ne ovat nopeammat, eikä järjestäjä ole kieltänyt niiden käyttöä.

Kilpailun alkuosa on puhdasta työntekoa, sillä lähestulkoon ensimmäinen vuorokausi vuorotellaan trekkausta ja pyöräilyä. Ensimmäinen yö vietetään mahdollisesti pyöräillen ja meloen. Kisan loppuosa on hajanaisempi, missä suoraviivausta etenemistä rikkovat erilaiset kiipeily- ja canyoneering tehtävät. Kisan puolivälissä voi olla käännekohta. Keskivaiheen trekillä joukkue joutuu kantamaan rullaluisteluvarusteet mukanaan melonnan lisäksi myös lähes 40 kilometriä trekillä. Hankalamman maaston ja pimeän sattuessa kohdalle voi tuosta kehkeytyä joillekin hidas osuus. Maaliin saavutaan 25 kilometrin trekiltä, missä mausteena on kisan oma erikoisuus bolscross.

Fiiliskuva kisajärjestäjän sivuilta.

Omasta mielestäni kisasta kannattaa pitää mielessä pari seikkaa. Ensinnäkin Tsekeissä on tälläkin hetkellä erittäin kuuma, ja samaa on luvattu jatkuvat myös kisaviikolle. +30 astetta on raju keli urheilla vuorokauden ympäri. Toiseksi kisa lähtee ottamaan jaloista luulot pois. Kilpailu on erittäin jalkapainotteinen, erityisesti trekkiä tulee olemaan reilusti. Kuitenkin vielä lopussa pitää pystyä ajamaan pieni 90 kilometrin lenkki ja juoksemaan 25 kilometriä maaliin. Jaloista pitää pitää huolta.

Kilpailu ei ole varsinaisesti vuoristossa, mutta tosiasiassa noilla kilometreillä kisa ehtii käydä pitkälläkin. Selvästi kisan kulku on myö sellainen, että ajetaan pyörällä jonnekin vähän pidemmälle, siellä on muutama osuus ja maaliin palataan jällleen pitkä pyöräily takaisin.

Kilpailua voi seurata kisasivuille Live -kohtaan ilmestyvän linkin kautta.
Myös facebookissa kisaa seuraa ja kommentoi tiiviisti MM-kisojakin raportoinut Ar Live Coverage.

 

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: