Raid Gallaecian startti on sunnuntaina

Raid Gallaecian startti on sunnuntaina

Kilpailukauden avaus on aina niin jännittävää. Vaikka tunne on tavallaan, että taas sitä mennään, niin silti tuntuu, kuin olisin ensimmäistä kertaa menossa. Huomenna matkusta Espanjaan Viveiroon, mistä on Raid Gallaecia-nimisen seikkailukilpailun startti sunnuntaina. Kilpailu on lajin maailman cupin osakilpailu, eli kuuluu ARWS-sarjaan. 

Edellinen kilpailuni oli syyskuussa Lost in Kainuu, noin 30 tuntia puhdasta menoa. ARWS-kisa on enemmän kuin tuplasti pidempi.

Järjestäjä on julkaissut reittihärvelin, eli piirroksen, mistä näkyvät osuudet, ja niiden pituudet. Kilpailu alkaa pyöräilyllä, mutta tosiasiassa tätä ennen voi olla esimerkiksi Viveiron keskustassa prologi juosten. Kilpailu on kokonaisuudessaan aika tasaisesti painottunut kaikkiin lajeihin, melonnan osuus on tosin pieni, mutta se ei sinänsä yllätä.

Kisan kokonaismatka on 485 kilometriä ja 13 700 nousumetriä. Tämä on jakautunut lajien välille seuraavasti:
300 km ja 10290 nousumetriä maastopyöräilyä
140 km ja 3300 nousumetriä juoksua ja
49 km melontaa.

Aivan varmasti jaloissa tuntuu, kun tämän setin vetää läpi! Erityisesti pyöräilyssä rastit lienevät mäkien päällä, ja meno koko ajan ylös-alas -kulkevaa. Osuuksien järjestys ja kilometrien jakautuminen näkyy seuraavassa kuvassa.

Raid Gallaecia route
Kilpailun reitti ja osuudet järjestäjän kuvaamana.

Lähes 80 tunnin kisa vaatii jo halua ja uskoa sen läpimenemiseen, sekä kovaa sisua itse tekemiseen, eli etenemiseen. Pitää vaan jaksaa pitää ”kiirettä” yllä neljättä vuorokautta. Pelkkä läpi pääsy ei riittäne sijoituksiin. Kilpailussa on mukana useampi maailmantason joukkue, muun muassa maailman listan kakkonen ja kolmonen, Haglöfs Silva Ruotsista sekä ranskalainen 400Team Naturex.

Aina upeita maisemia ei jaksa ihastella. Gallaecian alue on luonnonkaunista, ja järjestäjä on luvannut hienoja kohteita. Toivottavasti mieli on virkeä, jotta niitä jaksaa katsella! Kuva vuodelta 2015, kuvaaja Heiti.

Silva osallistui myös viimeksi, kun kisasin kyseisen kisan vuonna 2015, sijoittuen silloin toiseksi. Meidän joukkue oli tuolloin tulosluettelon seitsemäs. Toki sillä kertaa koko reitin pääsi läpi vain kolme joukkuetta. Uskoisin kuitenkin tämänkertaisen reitin olevan realistisempi.

Kilpailussa on GPS-seuranta. Pääset kurkkimaan kiihkeää pallukoiden matkaamista täältä.

 

Vastaa