Tällä kaudella kisataan uudella tiimillä

Tällä kaudella kisataan uudella tiimillä

Tulevasta kisakaudesta on tulossa hieno ja jännittävä! Minut rekryttiin puolalaiseen seikkailu-urheilujoukkueeseen kauden kisoihin. Gymcity AR -kisasi meitä vastaan viime vuonna Puolan Adventure trophyssa voittaen meidät. Vauhtimme olivat suhteellsien tasaisia, he olivat meitä nopeampia huolloissa, mikä lopulta ratkaisi kisan heille. Nyt he pyysivät minua liittymään joukkueeseen.

Puolan pojilla on visio ensi kaudeksi kisata samalla kokoonpanolla useampi kisa.  Muutaman viestin vaihtamisen jälkeen oli helppo suostua mukaan. Olen jo pidempään haaveillut, että olisi pysyvämpi tiimi, jonka kanssa voisi käydä useamman kisan. Seikkailu-urheilu on vahvasti joukkuelaji, missä joukkuekaverien tunteminen ja yhteiset kisakokemukset ovat tärkeitä.

Seikkailutreeniä joukkuekavereiden Jussin, OP:n ja Jaskan kanssa. Kuva treenileiriltä Kolilta ennen Espanjan EM-kisoja vuonna 2016. Köysiä valmistelemassa Krista ja Mikko.

Viime vuosina olen saanut kisata monien todella vahvojen ja kokeneiden miesten kanssa, ja monen kanssa useampaan kertaan. Jokaiseen kilpailuun on kuitenkin pitänyt aina koota joukkue erikseen, ja usein myös etsiä varajäseniä ilmenneiden esteiden vuoksi. Tämä on melko raskasta ja välillä kyllästyttävääkin. Nyt pääsen niin kutsutusti valmiiseen pöytään.

Kansainvälisen, neljästä eri kansallisuudesta koostuvan joukkueen mukana Kiinassa kisassa. Tämä oli hieno kokemus!

Lajissa on tavallista kysyä joukkueeseen jäseniä kauempaakin. Minua on kysytty ulkomailta vuosien varrella lukuisia kertoja milloin mihinkin joukkueeseen. Tarjolla on ollut kisaa Meksikossa, Tanskassa, Etelä-Afrikassa ja pariin otteeseen lajin MM-kisoissa. Tavallisimmin kyseessä on loukkaantunut tai sairastunut naisjäsen, jolle tarvitaan paikkaajaa. Pariin otteeseen olen lähtenytkin. Muun muassa pikakomennus Kiinaan on hienojen kokemusten kärkilistalla.

Apex-seikkailukilpailu Sveitsissä oli ensimmäinen ARWS-kisani. Lähdin sinne pikakomennuksella varanaiseksi. Siellä jo kisasin ensimmäisen kerran Heitin kanssa. Heitin kanssa onkin tullut kisattua ehkäpä eniten pitkiä kisoja? Kuva: Heitin kamerasta.

Nyt tilanne on erilainen. Pääsin itse vaikuttamaan, mitä kisoja ja montako haluan kisata. Uusilla joukkuekavereillani on kova hinku kisata paljon, enkä voinutkaan lupautua kaikkeen. Esimerkiksi jo maaliskuussa tuleva Intian ARWS-kisa ei onnistu itseltäni.  Järjen ja resurssien johdattelemina olen sopinut kahdesta pitkästä ARWS-kisasta ja Puolassa käytävästä EM-kisasta. Otan tämän mukavana mahdollisuutena, tilanne on itsellekin ihan uusi, kun saman joukkueen kanssa pääsee tekemään töitä läpi kauden.

UUdet joukkuekaverit. Gym City Bike Board viime kesänä Adventure Trophy -kilpailussa Puolassa. Kisa oli silloin EM-kisojen esikisa. Kuva: järjestäjän facebook-sivuilta.

Näillä näkymin aloitan seikkailukisakauden Espanjassa Raid Gallaecia -kisassa toukokuussa. Olen kisannut siellä aiemminkin, kolme vuotta sitten Heitin, Jussin ja Heikin kanssa. Seuraava kisa onkin sitten tarkoitus olla EM-kisa Puolassa heinäkuussa. Siellä siis viime vuonna Heitin, Juhan ja Hannun kanssa hieno ponnistuminen ja toinen sija. Kauden toinen ARWS-kisa on sitten syyskuussa, siihen oli useampiakin vaihtoehtoja, oman toiveeni mukaan, näillä näkymin kisaamme Kroatiassa.

Raid Gallaecia vuonna 2015

Tilanne myös jännittää! Joukkue ja sen ihmiset ovat näin aluksi itselle vieraita. En tiedä, miten he toimivat, ja miten kisaamisen heidän kanssaa sujuu. He ovat kisanneet keskenään useasti, mutta nasijäsen heilläkin on vaihtunut aina välillä. Olen toki kisannut aiemmikin vieraiden ihmisten kanssa, sitähän kisaaminen usein juuri onkin. Koko kisakausi on nyt kuitenkin tavallaan tämän yhden kortin varassa. Toisaalta treenaaminen on saanut jälleen uutta pontta. Selvät tavoitteet tekevät niin hyvää treenimotivaatiolle!

Seikailumielellä siis liikkeelle! Tartu hetkeen, uskalla kokeilla uutta ja niin edelleen. Sen mukaan nyt mennään! Toivottavasti muillakin on jo hienoja suunnitelmia ensi kaudelle. Edessä on taas uudet mahdollisuudet kerätä paljon kokemuksia.

 

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: