Viimeistely Czech Adventure race

Viimeistely Czech Adventure race

Joukkue on ollut Tsekeissä valmistautumassa pari päivää. Edessä on vielä reittikirjan ja kartan saamisen jälkeen ruokien ja huoltokassien pakkaaminen loppuun. Kaikki on yritetty jo ennakkoon tehdä mahdollisimman valmiiksi, jotta karttojen piirtämiseen jäisi hyvin aikaa, ja ehtisimme myös nukkua hyvät unet ennen kisaa. Lähtö on keskiviikko aamuna klo 8.

Kisa tulee käsittämään 10 osuutta. Laskemamme ennusteen mukaan kokonaisaika voisi olla alle 60 tuntia. Tämä riippuu paljon maastosta ja tarkentuu, kun saamme kartat. Osuudet ovat seuraavat:

KM NM Aika-arvio (h) klo osuuden lopussa
Trekki 20 1200 Race centre- RC 5 13.00
MTB 75 1700 RC-RC 5 18.00
Trek 65 2500 RC-RC 15 09:00
MTB 95 1900 RC-TA 6 15:00
Climbing, jumar + abseiling
TA 2 17.00
Trek + orienteering 17 450 TA-TA 5 22.00
Canoe 20 −90 no TA, neliö 4 03.00
Inline + canoes 20 190, -100 no TA, neliö 2 04.00
Canoe 7 TA 1 05.00
Bike 65 1400 TA-RC 4 09.00
Orienteering 13 500 RC-maali 3 12.00

Ratkaisevaksi olemme arvioineet kisan alun. Alun pitkät osuudet, etenkin jos ne ovat hitaassa maastossa, määrittävät paljon. Alueella on paljon mäkiä, myös isoja mäkiä, olemme vuoriston reunalla. Osa rinteistä on hyvin huonokulkuisia, peitteisiä ja pitkässä varvussa, myös metsä voi olla tiheää. Osittain rinteillä kasvaa hienoa, hyvä kulkuista pyökkimetsää. Ensimmäisen MTB-osuus voi kulkea paikallisia polkuverkostoja, mitkä on merkattu vaellusreiteiksi. Myös huipuilla käymistä lienee paljon, pyöränlukko on pakollinen varuste. Toinen trekki, 65 kilometriä, voi kestää huonokulkuisena jopa 15 tuntia, tai enemmän. Tästä veikkaamme ratkaisevaa osuutta, tälle osuudelle sattuu myös ensimmäinen yö.

schemaCZAR18A-1-1600x1131.png

Toisena yönä on maastopyöräilyä, ja alun pitkien osuuksien jälkeen alkavaa seikkailullista etenemistä. Reitillä on paikallinen erikoisuus bollscross, missä edetään köysiä ja verkkoa pitkin, ylös alas kallioita, myös nousukahvoja käyttäen ja laskeutuen. varsinainen kiipeilyosuus lienee peruttu. Mielenkiintoinen on myös melonta+ rullaluistelu + melonta -osuus, missä rullaluisteluosuus on 20 kilometriä, ja siinä vedetään mukana kajakkeja. Osuudella on asfalttia ennakkotietojen mukaan alle 6 kilometriä. Odotamme mielenkiinnolla, mitä kartat osuudesta sanovat, ja miten se loppujen lopuksi toteutetaan.

Paikallisia maisemia.

 

Viimeinen pyöräily lienee luonteeltaan siirtymä takaisin kilpailukeskukseen, ja viimeinen suunnistus pitää vain selvitä. Toki vaikeana suunnistuksena myös se voi olla haastava, mutta toivottavasti muille joukkueille vielä enemmän. Jpssain vaiheessa kisaa reitti voi myös koukata Puolan puolelle.

Tarkoitus on malttaa ensimmäien puoli tuntia, mutta sitten on jaksettava pitää vauhtia yllä. Alkupään osuudet ovat fyysisimmät, niissä on eniten nousua, joten niissä on paras tehdä ratkaisuja. Keli voi olla yllättävän viileä, nämä pari päivää ovat olleet tuulisia ja vilpoisia, yöt voivat olla todella kylmiäkin. Jos sataa, kuoritakki on ehdoton. Kaikilla on muistissa viime vuoden jatkuva kaatosade ja kylmyys. Keliin on varauduttu nyt hyvin.

Geelien ja karkkien isosta kaupasta on haettu sämpylöitä, valmispitsoja, tonnikalaa ja pähkinöitä, mitä hyvää nyt paikallisessa marketissa sattuu olemaan. Joukkue hyvässä kunnossa, ja into on kova lähteä kisaamaan. Maisemat ovat niin hienoja, että reitillä on varmasti luvassa taas upeita elämyksiä. Ja useampi hieno linna mäen päällä.

2 vastausta artikkeliin “Viimeistely Czech Adventure race

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: