TOP 5 vinkit polkujuoksukisaan- lue tämä ennen seuraavaa kisaa!

TOP 5 vinkit polkujuoksukisaan- lue tämä ennen seuraavaa kisaa!

Mitkä ovat tärkeimmät vinkit polkujuoksukisaan?
Kilpailun lähestyessä mieli alkaa helposti harhailemaan. Tarkoitan tällä sitä, että mieleen nousee erilaisia pohdintoja. Mietitään, että onko harjoiteltu hyvin ja riittävästi, toimivatko varusteet ja mitä ihmettä sitä söisi kisassa. Jotakuta voi huolettaa vatsavaivat, tai pelottaa jo valmiiksi hiertymät.

Suurin osa pohdinnoista on ratkaistavissa sillä, että tekee asian eteen jotain. Vaikka kovin lähellä kisaa ei voi enää harjoituksellisesti tehdä paljoakaan, lähestulkoon kaikkeen muuhun voi vielä vaikuttaa.

Kokosin tähän postaukseen blogistani luetuimmat vinkit polkujuoksukisaan liittyen.


1 Tekniselllä alustalla juoksemista voit petrata vielä ennen kisaakin

Lue lisää: Muutama täsmätreeni teknisten polkujen juoksemiseen >>>>

Erityisesti Lapin polkujuoksukisoissa tarjoillaan usein hyvinkin teknistä, etenkin kivikkoista alustaa. Se tekee tottumattoman juoksijan etenemisestä varsin hidasta. Jalkojen terävyyttä voi vielä herätellä lähellä kisaa. Vaikkei mitään raskaita treenejä kannata tehdäkään vajaaseen pariin viikkoon ennen starttia, ei silti kannata pelkästään levätä. Lyhyet, napakat ja hyvään tekniikkaan keskittyvät treenit ovat hyviä tässä kohtaa. Muutama täsmätreeni teknisten polkujuen juoksemiseen herättää sopivasti jalkoja tulevaan kisaan.


2 Mitkä kengät valitsen?

Kenkävalinta mietityttää, etenkin, jos reitti ei ole entuudestaan tuttu. Suomenkin sisällä polkujuoksukisojen alusta vaihtelee valtavasti. Kovaa pohjaa ja rakkakivikkoa on tarjolla Hetta-Pallas välillä, lähempänä Yllästä löytyy myös märempää.

Kisakengän valinnassa voi miettiä ihan samoja asioita, kuin kenkää ostaessa. Mihin tarkoitukseen kenkä tulee, kuinka pitkä matka ja mikä on alusta. Poimi tästä postauksesta ohjenuoria, miten kengät kannattaa valita.

Tälläiset ovat hyvät polkujuoksukengät >>>


3 Paljonko tarvitsen energiaa mukaan kisaan?

Energioiden mitoittamiseen löytyy monenmoisia tapoja. Moni laskee tarvittavan kilokalorimäärän, ja ottaa mukaan sen verran energiavalmisteita. Olen huomannut vuosien aikana, että yleensä tämä on liikaa painoa mukana. En pysty syömään niin paljon, mitä laskennallisesti tarvittaisiin. Siksi lasken mukaan otettavien energioiden määrän hiukan eri tavalla. Lue lisää postauksesta, miten se tapahtuu.

Näin pakkaat vaadittavat energiat mukaan >>>

vinkit pokujuoksukisaan

4 Näin estät rakot polkujuoksukisassa

Rakot voivat pilata kisan aivan täysin. Yksi varteenotettavimmat vinkit polkujuoksukisaan liittyvätkin rakkojen välttäminen. Pahimmillaanhan rakot johtavat keskeytykseen, mutta ilman sitäkin niiden aiheuttama on haitta iso. Kipeät jalat estävät täysipainoisen suorituksen tekemisen hyvin tehokkaasti.

Lue lisää: Näin estät rakot polkujuoksukisassa >>>


5 Näin estät vatsavaivat polkujuoksukisassa

Se kaikissa kovin vastus kisassa voi olla oma vatsa. Jollei energia imeydy, tai pahimmillaan tulee samantien ylös, on matkanteko lähes mahdotonta. Vatsavaivat kannattaa ottaa tosissaa aivan jo kisan alusta

Lue lisää: Näin estätä vatsavaivat polkujuoksukisassa >>>


Paljon onnea kisaan! Jaa vinkit eteenpäin!

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: