Kisakausi paketissa

Kisakausi paketissa

Mahtava kesä ja todella hieno kausi kisoja on nyt osaltani ohi. Pohjoisessakin olisi vielä mukavia pikku-koitoksia ainakin treenimielessä käytäväksi. Puhumattakaan Etelä-Suomen X-Kaadosta ja Viron kisoista. Oma syksy on kuitenkin niin täynnä henkilökohtaisia ja työasioita, että on helpoin rauhoittaa kisaaminen ja treenaaminen.

Aloittelen siis niin kutsuttua ylimenokautta, lähinnä lepäillen ja lenkkeillen, miten huvittaa. Ensimmäinen viikko meni jo työmatkan vuoksi täysin leväten. Ja jo se teki ihmeitä. Nyt jo tekee lenkille mieli, ja erityisesti crossfittiin, missä en ole koko kesänä pystynyt kunnolla käymään. Koko ajan on ollut joko valmistatuminen tai palautuminen kisasta meneillään.

Kisakaudella kisasin yhteensä 150 tuntia ja noin 1200 kilometriä. Kisakausi alkoi treenikisalla  Oulussa. Perämeri challenge toimi hyvänä harjoituksena. Kesäkuu oli pyhitetty valmistautumiselle Puolan kilpailuun. Viimeisenä harjoituksena sitä varten toimi Marski challenge Hämeenlinnassa.

Puolan Adventure Trophy

Puolan Adventure Trophy oli todella upea kokemus ja meni joukkueelta hienosti. Tuomisina oli toinen sija. Oma kunto oli hyvä, ja kokonaisuus palkittiin toisella sijalla. Puolan jälkeen toipumisaikaa oli kuukausi. En ollut varma, kuinka täysin se riittää. Olin kuitenkin hyvin palautunut, vaikka kävin juoksemassa tuossa välissä myös polkupuolikkaan Pyhällä.

Tsekin kisa oli tälläkin kertaa upeissa maisemissa, mutta valitettavasti joukkueella oli sielä paljon haasteita, ja viimein tuli keskeytys vatsataudin vuoksi. Ehdimme kisata yli kaksi vuorokautta. Vähän siis jännitti, kuinka paljon jaloissa tuntuu väsymystä Lost in Kainuussa kahden viikon palautumisen jälkeen.

Lost in Kainuu kuitenkin meni rutiinilla, eivätkä jalat olleet väsyneet. Selvästi siis palautumisen sääntö toimii: palautumisaikaa tarvitsee yhden viikon kutakin kisattua vuorokautta kohti. Nyt viikko Lost in Kainuun jälkeen jalat tuntuvat jälleen palautuneilta.

Välillä otettiin lukua. Kuva: Czech Adventure

Rovaniemellä on jo erittäin syksyinen keli. Ruska on loppuvaiheessa, lehdet putoilevat puista. Ilma on jo kylmentynyt, mitään lämpimiä kelejä tuskin on enää luvassa. Väkisinkin mieli jo odottaa lunta ja talvea!

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: