Maloja

Maloja

Where the mountains are.

Going your own way.

To link function with style.

Olen Maloja Ambassador

Miksi Maloja vaatteet? To link function with style

Miten voikaan teini-ikäistä urheilijan alkua hävettää äidin tekemät vaatteet! Kiersin yleisurheilu- ja hiihtokisoja vuosikaudet äidin tekemissä vaatteissa. Oli verkka-asua ja tuulipukua hehkuvissa neonväreissä jo pienestä pitäen. ”Melkein kuin kaupasta ostettu”, oli kohteliaisuus, millä lohdutettiin sekä tekijän, että pitäjän mieltä.

Ensimmäisten SM-kisojen myötä Pellon ulkopuolinen todellisuus iski. Muilla oli yllään sporttimerkkejä. He olivat kuin kotonaan Puman ja Adidaksen asuissa ja juoksutopeissa. Itse virittelin 800 metrin finaalissa äidin tekemää T-paitaa. Ja unelmoin oikeista urheiluvaatteista.

Maloja
Kuva: Malojan nettisivut

Jos unelma voi toteutua, toteutuu se Maloja vaatteissa. Eri lajeihin on suunniteltu toimivat vaatteet. Ja ne eivät näytä ainoastaan urheiluvaatteilta! Malojan vaatteissa on reilusti murrettuja värejä ja maanläheisiä ykstyiskohtia. Merkin perusajatuksen mukaan ne yhdistävät tyylikkyyden, mukavuuden ja toiminnallisuuden.

Maloja Napapiirin seikkailija
Katutyyli!

Tämä onkin minulle tärkeintä. Pidän mielelläni rentoja urheiluvaatteita eri paikoissa, ja tilanteissa. Maloja hamppu pyöräilypaita käy hienosti rentoon oleiluun ja ihan ihmisten ilmoille. Toimivaa pyöräilyliiviä voi hyvin käyttää töissä näyttämättä siltä, että on tullut juuri lenkiltä. Samalla topilla voi lähteä rantabileisiin ja kuntosalille. Ulkonäkö ja toiminnallisuus riittävät molempiin.

Parasta kuitenkin on se, etten tarvitse muita vaatteita. Kaikki Malojan vaatteet sopivat yhteen. Ei tarvitse enää miettiä, miten vaatteita yhdistelisi. Kokonaisuus on aina kymppi!

Kaikki Malojaa!

Maloja – Going your own way

Maloja tulee Saksasta, ja nojaa kahden nuoren miehen tarinaan sielunmaisemasta ja luonnonläheisyydestä. Nimensä merkki on saanut pienen vuoren mukaan. Vaatesuunnittelijana erityisesti leikkaukset, ja huolellinen mitoitus puhuttelevat minua. Merkiltä löytyy juuri minulle tärkeimmät vaatteet, asut pyöräilyy, hiihtoon, vuorilla liikkumiseen ja multisporttiin.

Maloja vaatteiden uusimmassa mallistossa yhä enemmän jalansijaa ovat saaneet kestävät ja luontoystävälliset materiaalit, kuten hamppu.

Hamppu onkin osoittautunut minulla käytössä erittäin kestäväksi ja uskomattoman mukavaksi. Se on pehmeää päällä, toimii hikitreenissä ja kestää pesua. Hamppu kasvaa todella nopeasti ja vähällä vedellä, ja kuluttaa siksikin vähemmän luontoa kuin puuvilla.

Mistä tunnistat laadukkaan vaatteen?

Halusin ymmärtää vaatteita, ja opiskelinkin vaatesuunnittelijaksi. Vatteissa on todella isoja eroja, niin materiaaleissa, leikkauksissa kuin valmistuksessakin. Laadukas vaate rakentuu näistä, mutta nykyään myös yhä enemmän sen koko elämäkaaresta.

Vaelluksella toimii aivan mahtavasti windstopper hiihtotrikoot. Näitä housuja on kyllä pidetty ahkerasti ja ovat edelleen käytössä! Kuva yli viiden vuoden takaa.

Lue lisää: Pehmustetut pyöräilyhousut – mukavuutta maastopyöräilyyn. >>>

Vaihdoin halpatuotetuista muotivaatteista urheiluvaatteisiin jo yli vuosikymmen sitten. Urheiluvaate sinänsä ei välttämättä takaa eettisyyttä tai ympäristöystävällisyyttä. Usein laadukas urheiluvaate on kuitenkin hyvistä materiaaleista kestävämmiksi tehty, kuin viiden euron T-paita.

Arvostan ennen kaikkea vaatteiden kestävyyttä ja soveltuvuutta käyttöönsä. Ne takaavat pitkän käyttöiän ja vähenevän vaatemäärän. Osa Malojan vaatteista on ollut minulla kovassa käytössä yli viisi vuotta. Ja jatkaa edelleen.

Maloja multisport paita
Malojan multisport-paitaa on ryynätty maailmalla seikkailukisoissa lukuisia kertoja.

Materiaali onkin yksi laadun osanen. Laadukas materiaali sopii siihen mihin se on tarkoitettu, eli urheiluvaatteessa kovaan käyttöön. Sitä voi käyttää ja pestä sen vanumatta ja nyppyyntymttä. Materiaalien hallinta onkin yksi vaikeimmista asioista myös vaatemerkeille.

Yksityiskohdat nostavat hintaa. Se on fakta. Yksityiskohdat eivät kuitenkaan ole niitä turhuuksia. Yksityiskohdat ovat myös toimivat leikkaukset. Kahdesta kappaleesta tehty vaate ei vain ole toimiva liikkuessa. Mitä huolellisemmin vaate on kaavoitettu ja leikattu, sitä toimivampi se on. Esimerkiksi pyöräilyhousuissa on valtavia laatueroja, kuoritakeista puhumattakaan.

Olen Maloja ambassador, ja toimivia urheiluvaatteita rakastava seikkailu-urheilija.

Seuraa Malojaa Instagramissa tästä.

Maloja vaatteet löydät kattavan malliston Äkäslompolo Sportshopista!

%d bloggaajaa tykkää tästä: