Mie

Mie
Napapiirin seikkailija seikkailu-urheilija

Olen seikkailu-urheilija, ulkoilulle ja tavoitteille elävä kestävyysurheilija.

Treenini on luonnossa, rakastan lunta ja ulkoilmaelämää. Talvi on leipälajini. Sielunmaisemani avautuu Käsivarressa, mutta olen kotonani myös Portugalin rantapenkoilla.

Olen syntynyt ja kasvanut Napapiirillä, Suomen Lapissa. Siksi Napapiirinseikkailija, seikkailu-urheilublogi.

Onnellisimmillani olen äärirajoillani seikkailukisojen öissä ympäri maailmaa. Elämä on itsensä haastamista ja rohkaisen siihen muitakin!

Intohimoinen rajojen etsijä, ammattikirjoittaja

Napapiirinseikkailija seikkailu-urheilija vaeltaa
Giron-vuorella Abiskossa lumilautailemassa.

Olen Kati Vehmas, seikkailu-urheilija, bloggaaja ja sisällöntuottaja. Olen puhdasjalkainen lappilainen, joka on liikkunut luonnossa, vaeltanut ja urheillut aina.

Ammatiltani olen tutkija, vaatesuunnittelija-muotoilija sekä liiketaloustieteilijä. Olen työskennellyt myös nettisivuston tuottaja-toimittajana sekä palvelu-, myynti- ja markkinointipäällikkönä.

Lapin olen kolunnut läpi hiihtäen, vaeltaen, lumilautaillen ja maastopyöräillen. Olen käytännössä kasvanut nokipannukahvien ja talviretkien parissa.

Lue lisää: Tiedätkö mitä ovat multisport ja seikkailu-urheilu?

Suhtaudun seikkailu-urheiluun intohimoisesti ja kilpailen kansainvälisellä tasolla. Seikkailu-urheilu on jopa 100 tuntia kestävä ultrasuoritus. Laji sisältää itsessään polkujuoksua, maastopyöräilyä, melontaa, suunnistusta ja kiipeilyä. Harjoittelen näitä kaikkia, ja rakastan sitä!

Tavallinen arkitreenini on huippuolosuhteissa luonnossa: joko Rovaniemellä hiihtoladulla, tai Portugalissa Serra da Arrabidan kansallispuistossa. Välillä kipaisen treeniviikonloppuja tuntureille ja vuorille vaeltamaan.

Sisältömarkkinointi ja varusteyhteistyö

Olen innostunut Maloja-lähettiläs. Yhteistyömme on jatkunut jo vuodesta 2015 lähtien.
Napapiirinseikkailija seikkailu-urheilija Maloja
Malojaa promomassa Äkäslompolo Sporthopissa Ylläksellä

Teen blogissa yhteistyötä urheilu- ja ulkoiluvarustevalmistajien kanssa. Minulle tärkeää on tuotteen sopivuus arvoihini ja tarpeisiini, sekä sen kiinnostavuus lukijoideni näkökulmasta.

Ihmisten on usein vaikeaa valita heille sopiva varuste. Autan harrastajia löytämään oikeat varusteet juuri heidän tarpeisiinsa. Varusteet eivät ole joko hyviä tai huonoja, vaan ennen kaikkea sopivia tai sopimattomia johonkin käyttöön.

Olen kirjoittajana kokenut ammattilainen. Tuotan laadukasta tekstiä asiakkaan tarpeisiin. Vahvuuksiani ovat asiantuntevuus, luotettavuus sekä heittäytyminen. Tutkijana paneudun aiheeseeni aina huolella ja autan lukijaa mahdollisimman hyvin. Muotoiljana suhtaudun kaikkeen asiakaslähtöisesti.

Kirjoitan blogissani lajeista, joita harjoittelen seikkailu-urheiluun liittyen. Käytän itse erilaisia varusteita joista kirjoitan käyttökokemuksia ja suosituksia. Tuon esille myös kestävyysurheilun kompastuskiviä, kuten palautumiseen ja rasitusvammoihin liittyviä asioita. Kilpailuraportit ulkomailta ja kotimaasta sisältävät rutkasti vinkkejä myös ultramatkojen energiansaantiin ja erilaisiin kilpailuvarusteisiin liittyen.

Englanninkielinen blogini löytyy osoitteessa: www.adventureracingtips.com

Ideoidaanko teille sopiva yhteistyökuvio?
Minut tavoittaa kati.vehmas (a t) nordloop.com

Seikkailukilpailu menestystä
– Napapiirinseikkailija seikkailu-urheilija

Olen aloittanut lajin vuonna 2001. Sitä ennen ehdin juosta, hiihtää, suunnistaa, jääkiekkoilla ja maastopyöräilä kilpaa. Olen myös järjestänyt kolme kertaa AC24 seikkailukilpailun Lapissa yhdessä upean tiimin kanssa.

Kansainväliset kilpailut (seikkailu-urheilu ARWS ja AR Euro -sarja)

EM-kisat 2019, sija 4.
Maailman cupin osakilpailu 2019, Espanja, sija 6.
Euroopan sarjan osakilpailu 2018, Puola, 2. sija,
Euroopan sarjan osakilpailu 2017, Tsekki, Tsekki, 1. sija
EM-kisat 2017, Venäjä, 7. sija
MM-kisat (etappikisa) 2016, Kiina, 12. sija

… ja yli kymmenen muuta lajin maailman cupin osakilpailua vuodesta 2011 lähtien sekä suomalaisissa, että kansanvälisissä joukkueissa.

Sekä lyhyempiä kisoja kotimaassa ja lähialueilla:

Xdream osakilpailuja Virossa, 2017, sijat 1. ja 3.
Spring Adventure, ja X-Kaato sijoituksia seka-ja miesten sarjoissa.
Endurance Quest 2014, sekasarjan voitto
Useita voittoja kotimaisissa kisoissa, kuten Lost in Kajaani, Kärkkäinen Challenge, Rokua Geopark Challenge, Summer Challenge, Syöte Challenge, X-Sprint ja Lapin Kulta Challenge
Tahko MTB useita 1. ja 2. sijoja vuosina 2004-2011

Minut voi bongata myös maratonhiihdoista ja polkujuoksukisoista Lapissa.
Blogista rapotit saa poimittua avainsanalla ”raportit”.

8 vastausta artikkeliin “Mie

 1. Hienoa, että blogistani löytyy mielenkiintoista luettavaa! Kiitos paljon palautteesta! Saa myös antaa vinkkejä, jos joku asia erityoisesti kiinnostaa.

 2. Eksyin blogiisi etsiessäni tietoa hamstring – oireista – kuvaukset tuntemuksista olivat kuin omalta näppäimistöltäni.

  1. Tähän ei voi varmaankaan kommentoida, että kiva kuulla 🙂 vaikka tavallaan onkin kiva kuulla. Toivottavasti löysit jotain, joka auttaa sinua eteenpäin oireidesi kanssa. Minulla on muutamia postauksia aiheeseen liittyen, ja kosolti kokemusta aiheesta ja sen vierestä. Tärkein vinkkini kuitenkin on, että tämä vaiva kannattaa selättää mahdollisimman aikaisin, eikä silloin mitkään levot tai toimepiteet ole liikaa. Pitkittyessään tämä on todellinen riesa, minkä kanssa keinot lopppuvat kesken.

 3. Moikka

  Olen juuri muuttanut Rovaniemelle ja tarkoitus aktivoitua harrastusten parissa. Harrastuksina kesällä on ollut polkujuoksu, melonta ja maastopyöräily, talvisin viihdyn lumilla randoilla, tai eräsuksilla. Viime vuonna käytiin pyöräilemässä Lost oma Kajaanin extremelylost sarja. Olisiko vinkkejä, miten Rollonkylästä löytäisi harraste porukkaa? Asenteeni on, että kaikki lajit kiinnostaa:)

  1. Hei! Rovaniemellä on itseasiassa paljon porukkaa, joka harrastaa jotain, tai vaikka useitakin mainitsemiasi lajeja. Yksi kanava on AC24-ryhmä facebookissa, jossa on paljon seikkailu-porukkaa, ja voi huudella treenaamaan melkein mitä vaan. Samoin Fillaroi-ryhmästä löytyy seuraa pyörän päälle. Eli Facebook on ehkä kätevin.

 4. Moikka,
  Aiotko tehdä ensivuoden osalta ’kisakalenteria’ multisport kisoista?
  Ei olla löydetty että niitä olisi hyvin koottu yhteen muilla sivuilla ja aiemmin tekemäsi listan perusteella löydettiin kisoja joista ei muuten ois tiedetty mitään. Eli kiitos siitä!

  1. Hei, kyllä kokoan listan. Teen sen aina yhteistyössä kisajärjestäjien kanssa, ja saan yleensä hyvin kartoitettua, mitä kisoja järjestetään. Ihan vielä listaa ei saa kasaan, yleensä menee uuden vuoden alkuun.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: